Itthon » Ifjúság

Taroltak az udvarhelyi diákok Kolozsváron

Sikerszériájuk van a közgazdaságtan terén kiemelkedő gimis diákoknak: zsinórban a harmadik erdélyi szintű vetélkedőt nyerték meg a múlt hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

vetelkedo gimi
Újabb vetélkedőt nyertek meg a gimis diákok
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. március 14., 16:13
0 hozzászólás. 

Három udvarhelyi iskola diákjai is bekerültek a legjobb nyolcba a hétvégén Kolozsváron megtartott Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén. A KÜTV döntőjébe összesen tizenhat három fős erdélyi csapat került be, akik két online fordulón jutottak tovább.

Udvarhelyi invázió a döntőn

Az erdélyi szintű középiskolás vetélkedőt immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete, valamint a Pro Oeconomica Egyesület.

A megmérettetést a március 11-13. között megrendezett Kolozsvári Esettanulmány Napok során tartották meg, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának székhelyén.

A verseny első két fordulóján a diákcsapatoknak egy piackutatási problémával kellett megbirkózniuk, a döntő fordulón pedig egy komplexebb vállalati szituációra kellett gyakorlatias megoldásokat javasolniuk. Mindezt úgy, hogy a megoldásokat a világtól elszigetelve dolgozták ki, majd másnap bemutatták azt a szakmai zsűrinek.

Az idei verseny döntőjébe Udvarhelyről a Tamási Áron Gimnázium, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, valamint a Benedek Elek Pedagógiai Líceum csapata jutott be. Előbbi kettő tavaly is a díjazottak között volt.

Zsinórban a harmadik fődíj

Az első helyet, akárcsak a tavaly, idén is a Tamási Áron Gimnázium csapata érdemelte ki. A Hattrick nevű formációt Kelemen Kincső, Sata Bálint és Pál Tamás alkotta, őket Dimén-Varga László tanár készítette fel a megmérettetésre.

A pedagógus rendkívül elégedett azzal, hogy diákjainak zsinórban a harmadik erdélyi döntőt sikerül megnyerniük: korábban a 2015-ös KÜTV és a 2016-os Pénzidomár első helyén végeztek.

Fájlalja viszont, hogy a pénzügyi és gazdasági versenyek győzteseire nem figyelnek fel a helyi és megyei mecénások, vállalkozók, pedig úgy érzi, egy jó menedzserre, közgazdászra, pénzügyi szakemberre legalább akkora szükség van régiónkban, mint egy elméleti fizikusra vagy matematikus kutatóra.

A többi udvarhelyi csapat is sikerrel zárta a versenyt: a pedás Tres Rt. (Sebestyén Tamás, Vass István és Sándor Krisztián, Lukács István tanár felkészítésével), valamint a refis REko csapat (Gagiu Krisztina Beáta, Szigyártó Sára és Szabó Attila, Lőrincz Edit felkészítésével) dicséretben részesült.

A díjazott csapatok tagjai pluszpontot kapnak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karára történő felvételi során.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."