Itthon » Ifjúság

Pályázat hátrányos helyzetű tanulók megsegítésére

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület pályázatot hirdet a 2010-2011-es támogatási évre hátrányos helyzetű, tehetséges tanulók támogatására.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

palyazatjo
palyazatjo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 14., 09:56
0 hozzászólás. 


A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület 2004 augusztusától működik a kolozsvári bíróságon bejegyzett szervezetként. Célja az erdélyi, tehetséges, szegénysorsú gyermekek számára esélyt teremteni a továbbtanulásra.

Az elmúlt évtizedben jelentős mértékben csökkent a középiskolában továbbtanuló falusi gyermekek száma, a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok gyermekei hovatovább kiszorulnak az oktatásból, esély és támogatás híján tehetségek kallódnak el nagy számban. A jelképesen "Fogadj örökbe" címet viselő, a világ magyarságához intézett felhívás támogatókat keresett és talált tehetséges erdélyi magyar falusi gyermekek oktatási támogatására. Amennyiben a támogatók részéről a program számára felajánlott adomány folyamatossága lehetővé teszi, egy gyermek havonta maximum 9000 forintnyi támogatást kaphat, rendszerint két magánszemélytől, akik személyesen is figyelemmel követhetik majd a támogatott tanuló előmenetelét.

A cél az, hogy a legtehetségesebbek ilyen hátrányos helyzetből is eljuthassanak középiskolába, majd egyetemre. Ezért a pályázati úton elérhető támogatás 8, 9, 10 vagy 11. osztályban kezdődik, és amennyiben a támogatás feltételei adottak, érettségiig tart.

Pályázhatnak olyan szülők/gyámok, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2009-2010-es iskolai évben magyar nyelven tanult 7, 8, 9. vagy 10. osztályban, és/vagy ilyen magyar tannyelvű osztályba fog iratkozni a következő tanévtől, valamint azok, akik teljesítik az alábbi feltételeket:

1. Falusi vagy szórványkörnyezetben élnek. Rendkívül tehetséges és ugyanakkor halmozottan hátrányos helyzetű tanuló szülei/gyámjai a lakóhelyi környezettől függetlenül is pályázhatnak.
2. A család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a nettó 400 RON-t.
3. A szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven.
4. Csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke legalább 8,50-es általánost ért el az előző tanévben.

A szerkesztőségünkbe eljutatott közleményben kérik, ne pályázzanak olyanok, akik rendezett, jó körülmények között élnek, mert ezzel visszaélnek a támogatók szándékával, és az igazán rászorulókat foszthatják meg a támogatástól. Ne pályázzanak vállalkozók, sem olyanok, akik iparosként vagy mezőgazdasági jövedelemből biztosítani tudják családjuk megélhetését.

A támogatást a kolozsvári székhelyű Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület ösztöndíj-bizottsága ítéli oda a felajánlott támogatások és igénylők számától függően, egységesen érvényesített értékelés alapján.

A nyertes pályázókat az Egyesület levélben értesíti. Az ösztöndíj folyósítása a szerződéskötés után, szeptember hónaptól kezdődik, és egy évre szól. Az Egyesület törekszik folyamatosan biztosítani a havi 9000 Ft támogatást, de a személyhez kötött támogatási rendszer bizonytalanságai miatt az évi ösztöndíj teljes összegéért (9000 Ft.x12 hónap) nem tud garanciát vállalni. Ennek legalább felét azonban minden támogatási szerződéssel rendelkező ösztöndíjas tanulónak igyekszik biztosítani. A támogatásban részesülő tanulók munkáját, tanulmányi előmenetelét, és a család anyagi helyzetét az Egyesület munkatársai családlátogatások során ellenőrzik.

A pályázat kizárólag a 2010-2011-es támogatási évre szóló pályázati adatlapon nyújtható be, amelyhez mellékelni kell az adatlap végén tizenkét pontban felsorolt dokumentumokat! A pályázati csomag (pályázati felhívás, pályázati adatlap és űrlap a tanuló jellemzéséhez) letölthető a következő honlapról: http://www.nyilasmisi.ro/a-nyilas-misi-tehetsegtamogato-egyesulet-2010-2011-es-palyazati-kirasa-2. Lekérhető e-mailen is: nyilas_misi@yahoo.com címen, illetve megtalálható az egyesület irodájában.

A pályázatot a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület címére, postai
úton vagy személyesen is be lehet nyújtani. Az egyesület székhelyének címe: Asociatia de Protejare a Celor Talentati "Nyilas Misi" 400604 Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 116, jud Cluj. Továbbá érdeklődhetnek munkanapokon 10 és 16 óra között a következő elérhetőségeken: Telefon: 0264-531153, Fax: 0264-591582, E-mail: nyilas_misi@yahoo.com

A hiányos pályázatokat és a pontatlanul kitöltött adatlapokat az ösztöndíj-bizottság nem veszi figyelembe!


A pályázatok beérkezési határideje 2010. július 31., délután 4 óra. Beérkezési határidőn azt értik, hogy a jelzett időpontig a pályázatnak be kell érkeznie az egyesület irodájába.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."