Itthon » Ifjúság

Ösztöndíjat kaphatsz a Melindától

Esettanulmányi versenyt hirdet középiskolásoknak a Melinda cégcsoport. Bekerülhetsz a csapatukba is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Megtérül a suliban megszerzett tudásod. Illusztráció
Megtérül a suliban megszerzett tudásod. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 19., 12:52
1 hozzászólás. 

Az első alkalommal megszervezendő verseny révén a Melinda cégcsoport a középiskolásokat is bevonná a frissen végzett egyetemistáknak szóló Pegazus programjába.

A június 7-én zajló megmérettetésen helyi iskolák egy-egy, 11-12. osztályos diákokból álló háromfős csapat vehet részt, a benevezési határidő május 25-én délután öt óra.

A benevezéshez az iskoláknak eljuttatott, illetve az instal@melinda.ro e-mailcímen kérvényezhető jelentkezési lapot kell kitölteni és eljuttatni a szervezőkhöz. Jelentkezést csak a vezető tanár adhat le elektronikusan az instal@melinda.ro e-mail címen vagy személyesen a Melinda cégcsoport székhelyén (Székelyudvarhely, Bethlenfalvi út, 314. szám). A verseny ugyancsak a cég székhelyén zajlik majd.

A verseny során a diákoknak egy valós vállalati problémára kell megoldásokat javasolniuk, ezáltal fejlesztve a problémafeltáró és problémamegoldó képességüket - írják közleményben a szervezők.

A versenyt megelőző napon a részt vevő diákoknak bemutatják a cég tevékenységét a székhelyen, és néhány módszertani javaslattal is ellátják őket. Az esettanulmány témáját képező feladatot a csapatok a verseny napján kapják meg.

Bemutatkozhatnak az új tehetségek

A csapatoknak 5 óra áll majd rendelkezésükre, hogy kidolgozzák a megoldási javaslatukat és elkészítsenek egy PowerPoint-bemutatót, amelyet a döntő során a szakmai zsűri előtt ismertetnek.

A zsűri értékeli a problémafeltáró és problémamegoldó képességet, a logikus gondolatvezetést, a kreativitást, az ötletek megvalósíthatóságát, valószerűségét, a prezentációs készséget, a csapatmunkát, összhangot, kiegyensúlyozottságot.

A kiváló teljesítményt nyújtó csapatok értékes nyereményeket kapnak, ezenkívül a cégcsoport szakemberei kiválasztanak olyan diákokat, akiknek lehetőséget biztosítanak szakmai gyakorlatra a Melinda cégcsoporton belül.

Az egy-két hónapos gyakornoki munka alatt felmérik a kiválasztott diákok képességeit, és a rátermetteknek ösztöndíjat ajánlanak a továbbtanulás alatt, azzal a céllal, hogy a felsőfokú tanulmányok befejezése után állást ajánljanak nekik - tudtuk meg András Leheltől, a program koordinátorától. Elmondta, a Pegazus programok korábbi kiadásai nyomán öt fiatalt vettek fel a céghez, akik jelenleg is náluk dolgoznak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
annamaria87
2016-05-24 13:54:07
Helyesbites
Elore jelzem, hogy a ceget jonak tartom es ezt az otletuket is csak helysebitek egy a cikkben elhangzo informaciot.
Helyesbites: A Melinda 9 embert vett fel a Pegazus programon.
A 9 emberbol:
- 4 embert kirugrak, egy a felveteluket koveto tomeges leepitessel kb 9 honappal az alkalmazasuk utan
- 1 ember felmondott
- 1 embert aranylag csunya modon nem vettek vissza
A cegnel rengeteget lehet tanulni, de azert ne doljunk be a marketinges rizsanak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."