Itthon » Ifjúság

Megközelíthetővé tennék a Kerekerdőt

Diákok kezdték el a környék egyik legnépszerűbb piknikhelyének kiépítését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Több köbméter szemetet gyűjtöttek a tanulók. Fotók: Digitál 3 Televízió
Több köbméter szemetet gyűjtöttek a tanulók. Fotók: Digitál 3 Televízió
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 14., 10:55
0 hozzászólás. 

Az összes iskolát meghívta a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal a kerekerdői tisztás megszépítésére, rendbe tételére. A vakációra készülődő diákok 5-6 köbméter szemetet gyűjtöttek össze pénteken, és asztalok kihelyezésénél, tűzhelyek kiépítésénél serénykedtek.

A Kerekerdő egy ad-hoc piknikhely, ezt szemelték ki arra, hogy látogatóbaráttá tegyék - fejtette ki Dénes András projektfelelős. Mint elmondta, az akció a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal éves környezetvédelmi programsorozatának része. A víz világnapi akció után a Kerekerdő megszépítését a Föld napjára tervezték, de a rossz idő miatt az majdnem az évzárókig csúszott.

A gyerekek bevonásának főként az a célja, hogy a fiatalok minél zsengébb korban megtapasztalják a környezet gondozásának szépségét, így talán később is felelősen járják majd a természetet.

Kerekerdo piknik 2

Az akció résztvevői pénteken asztalokat helyeztek ki, és kövekből tűzhelyeket alakítottak ki a több generáció által kedvelt piknikhelyen. A továbbiakban ülőalkalmatosságokat is visznek oda, de fontos, hogy azok ne legyenek könnyen mozgathatók, hogy ne keljen lábuk - mutatott rá Dénes András.

Jövő tavasszal az ideiglenes tűzhelyeket valódi, betonozott, üsttartóval ellátott felszerelésre cserélnék, illetve a projektfelelős lobbizni fog azért, hogy leaszfaltozzák a Kerekerdő felé vezető utat, hogy az embereknek ne kelljen folyton attól félniük, hogy kifelé menet fennakad valahol az autójuk - fogalmazott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."