Itthon » Ifjúság

Ifjú természetjárók vetélkednek

Szombaton tartja a Budvár Kupa idei őszi szakaszát az Erdélyi Kárpát-Egyesület a Kerekerdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

A legjobb természetjárókat és szakácsokat is díjazzák. Illusztráció
A legjobb természetjárókat és szakácsokat is díjazzák. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. október 21., 11:28
0 hozzászólás. 

Három-négy tagú iskolás csapatok jelentkezését várja az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi osztálya az október 22-én, szombaton megtartandó Budvár Kupa 2016 természetjáró verseny őszi szakaszára.

A természetjáró versenyre 5-6., 7-8. és 9-12. osztályos korcsoportokban jelentkezhetnek az érdeklődők a kerekerdői labdarúgópályán, szombat reggel 10 óráig. A szervezők arra kérik az iskolák vezetőségeit, hogy lehetőleg pénteken délután két óráig jelezzék részvételüket a 0743-982061-es vagy a 0745-147598-as telefonszámon, illetve az ueke@ueke.ro e-mailcímen, közölve a résztvevők pontos számát.

Az iratkozáshoz mindegyik iskolának ki kell töltenie egy részvételi űrlapot, amelyet a helyszínen, az iratkozásnál kell leadni.

A verseny első részében a csapatok közösen végigjárják a Kerekerdő – Mondóhegy – Cseres-tető útvonalat, majd a túra során elhangzott ismertetők alapján összeállított tesztlap kérdéseire válaszolnak írásban.

A második feladat során egy körülbelül 2 kilométer hosszú gyorsasági szakaszon kell végigmenni, és megkeresni négy ellenőrző pontot. Az útvonalat és az ellenőrző pontok helyét mindegyik csapat térkép alapján találhatja meg. A versenyzőknek szükségük lesz írószerre, az időjárásnak megfelelő réteges öltözetre, bakancsra, esőköpenyre, váltóruhára, élelemre és ivóvízre.

Minden résztvevő iskola indít egy 2-3 tagú főzőcsapatot is, akik saját tanulóik részére készítenek ebédet. A főzőversenyt külön díjazzák a szervezők, az alapanyagokat, felszereléseket és a szükséges eszközöket a készítőknek kell vinniük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."