Itthon » Ifjúság

Fogják a fejüket a gólyabálszervezők

Pedig már minden készen van a pénteki csinnadrattára. Benéztünk a szervezőkhöz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

golyabal
Fogják a fejüket a szervezők, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. november 18., 16:01
0 hozzászólás. 

Kerekesszék, vaságy és kényszerzubbonyok kerültek az Ifiházba, hiszen pénteken 19 órától itt rendezik az idei városi gólyabált az Udvarhelyi Fiatal Fórum önkéntesei. Az előadás témája az elmegyógyintézet lesz, ezért a furcsa kellékek.

Már bemutattuk a hét résztvevő iskola gólyapárjait, most megmutatjuk, miket láttunk a szervezés kulisszái mögött.

Őrültek háza

Az az igazság, hogy a nagy káoszban nehéz volt eligazodni, csak beszéltek, futkároztak és megint beszéltek, de azért megpróbáltunk minél több infót megtudni Tófalvi Adrián főszervezőtől. Ő jelenleg tizenegyedik osztályos és kilencedikes kora óta tagja a szervezetnek, amit nagyon csíp a kirándulások és a sok emberrel való megismerkedés lehetősége miatt.

golyabal

Dósa Eszter a másik főszervező, ketten estek neki a forgatókönyv megírásának, amikor belestem az UFF irodájába. Nem hiszitek el, mivel kezdődik az előadás. Szétnyílik a függöny!

Többet sajnos nem árulhatunk el a pontos programról, de Eszter és Adrián is arra törekszik, hogy minden úgy menjen, ahogyan mennie kell. Azt mondták, azért lettek ők ketten a főszervezők, mert senki más nem vállalta. Aztán kozmetikázták a választ: ők ketten a legrátermettebbek erre a feladatra.

golyabal

Adrián mesélt a szervezésről, aminek iskolakezdés után két-három héttel már neki is láttak az Udvarhelyi Fiatal Fórum heti gyűlésein. Körülbelül ötvenen szálltak be idén a szervezésbe, több csapatra osztva, külön foglalkoztak a díszlettel, a bulival, a próbákkal, a tánccal.

Azt is megosztotta velünk, hogy idén kétszer annyi időt töltöttek a szervezéssel, mint tavaly, így ha minden rendben megy, nagyon jó rendezvény lesz a végeredmény. Arra már nem emlékszik pontosan, hogy kié volt az őrült ötlet, amit végül tematikának választottak.

Tiszta X-Faktor

A gólyabál szervezése alatt történt legviccesebb sztorira is kíváncsi voltam. Ezért már szó szerint a kulisszák mögé kellett mennem, itt ismertem meg ugyanis Káli Szilárd függönyhúzogató fiút. Szerinte azok voltak a legjobb pillanatok, amikor síri csend lett a teremben és Bíró Dani, az egyik szervező elkezdte utánozni a tücsökciripelést.

DSC 5218

A nehézségekről is mesélt Adrián, szerinte a legnehezebb feladat úgy tálalni ezt a témát, hogy ez senki számára ne legyen sértő. Éppen ezért a gólyapárok mellé mentorokat neveztek ki, akik figyelnek erre, többek között ellenőrizve a gólyapárok bemutatkozó szövegeit.

A próbákról csak annyit, hogy ha egy-egy kép után sejtelmetek lenne, hogy mit is kell csinálnotok, kedves gólyák, biztosan nem azt fogjátok.

Ottjártunkkor már a próbákat készítették elő, Török Tünde irodavezető éppen valami nagyon gyomorforgató zselébe keverte a gombát. Jobbnak láttam nem megosztani, hogy mit csinál.

golyabal

A kinti cigizés közben − amikor persze csak én gyújtottam rá, hiszen a szervezők ügyesek, és nem cigiznek − a győzelmi esélyeket latolgattuk. „Hát az utóbbi két évben a Palló nyert" – mondta egy srác, aztán egy másik kiigazította, hogy tavaly a Peda nyert. „Mindegy, pé mindkettő" – érkezett a válasz.

Nincs gyerek - nincs virág

A szponzorgyűjtő lányok is meséltek érdekes történeteket, például, hogy az egyik virágüzletben egy néni azért nem adott nekik csokrot, mert az ő fia már nem iskolás, ezért nincs, miért támogassa a gólyabált.

golyabal

Vass Orsolya UFF-elnök idén picit háttérben maradt, megpróbálta a diákokra hagyni a szervezés oroszlánrészét, persze egyengetve közben az útjukat. Tőle is az ötletgazda után érdeklődtem, nem biztos benne, de ő úgy emlékszik, hogy Török Tünde dobta fel a diliház ötletét témaként.

Orsi elmondta, azért is nagyon büszke a diákokra, mert ők találták ki, ami a korábbi évekhez képest rendhagyónak számít, hogy a zsűrit idén a résztvevő hét iskola egy-egy népszerűbb tanára alkotja. Az est házigazdája pedig Tóth Árpád színész-rendező lesz.

Az előadásra a helyszínen is lehet jegyet vásárolni, ezek 10 lejbe kerülnek, és tartalmazzák a buliba való belépést is. A Jungle Club nagytermében Dj Szélyes és a Stereo Guys, míg a kistermében Dj Thomas lesz a hangulatfelelős.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."