Itthon » Ifjúság

Nagyon para volt a gólyabál (videók)

A videókat csak erős idegzetűeknek ajánljuk, a szőr is égnek állt a hátunkon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

golyabal1
Nagyon para a Gimi gólyapárja is, fotó: Mihály Csongor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. november 21., 15:55
0 hozzászólás. 

Az udvarhelyi rendezvényekhez képest szokatlan módon pontban hétkor elkezdődött pénteken az Udvarhelyi Fiatal Fórum által szervezett Városi Gólyabál. Gyomorideggel ültem az első sorban, hiszen Fülöp Attila tiszta para videója után, amitől a szőr is égnek állt a hátamon, kényszerzubbonyos szervezők rohangáltak körül, sőt még Tóth Árpád műsorvezető is kerekesszékkel érkezett ki a színpadra.

„Mindig úgy érzem, hogy van valaki a hátam mögött, és amikor mikrofon van a kezemben rögtön műsorvezetőnek képzelem magam" – ugrott fel a tolószékéből a színész, megnyitva a gólyashowt. Bemutatta az iskolák népszerű tanáraiból összeválogatott zsűri nyolcas-fogatát: Gál Boglárkát, Kovács Máriát, Máthé Attilát, Varga Andreát, Gidó Csabát, Novák Károlyt, Pápay Mártát és Székely Gyulát.

Rímes rémek

Az est első mozzanataként a gólyák előre megírt, rímekbe szedett szövegekkel mutatták be magukat és elmeállapotukat. „Adója két százalékával támogasson minket" – mondta Tibi, a Gimi fiúgólyája, miután annyira elmezavarosnak tettette magát, hogy semmit nem értettünk bemutatkozójából. „Az elmémet elvesztettem, keresem, de nem találom, nincs mit csinálni, ez van" – mutatkozott be Előd a Refi részéről, mi pedig azóta is keressük a rímet mondatában.

golyabal9

„Én vagyok Rita egy agybajos hisztérika", „az én nevem Szilvi, nem lehet velem bírni" – csemegéztünk néhány sort a gólyák bemutatkozói közül, de kedvencünk a Palló gólyapárjának sorai voltak: „be szeretném mutatni Gergőt a páromat, aki éjszaka borzongatja álmodat" – konferálta fel párját Kati.

golyabal6

„Milyen sok ember van itt, Aletta!", „Igen és milyen szép a könyökük, úgy megsimizném" – társalogtak a Peda gólyái a színpadon, és annak ellenére, hogy elég kevés információt tartalmazott a bemutatkozójuk, a legfrappánsabbak egyikei voltak.

Őrületbe kergették a közönséget is

A második feladatban gólyák segítségül hívhatták a közönségben ülő iskolatársaikat. Egy-egy személy segíthette iskolánként a párokat.

A Bányai diákjai nem voltak túlságosan vállalkozó szelleműek, senki nem vállalta a feladatot, hiába tette fel többször is hangsúlyosan a kérdést Tóth Árpi: „a bányaisok ennyire papírkutyák lennének?" A műsorvezető ezzel sem tudta motiválni az iskola tanulóit, hogy valaki képviselje őket. Az önkénteseknek hatalmas zselatinnal, gombával és gyógyszerekkel töltött befőttes üvegekből kellett kihalászniuk a sárga tablettát. A Mező, a Refi és a Palló jutottak hozzá a gyógyszerhez és ezáltal a pluszpontokhoz.

golyabal8

Az első mozgalmas próbán a gólyapárok fiútagjainak egy gumiszalaggal a fejükön – amit két oldalt két szervező tartott – kellett előrehaladniuk, kezüket nem használva, és leenniük egy zsinórról három pillecukrot, majd elérniük a tőlük távol eső lufit, és kiharapniuk azt.

A lufiból kieső kulcsot el kellett juttatniuk a vaságyhoz odaláncolt párjukhoz, aki így kiszabadíthatta önmagát. A Gimi gólyapárjának sikerült egyedüliként 1 percen belül teljesítenie a feladatot.

golyabal7

A következő próbán szintén a Gimi és a Mező csapata aratta a babérokat. A feladat az volt, hogy egy tálból úgy kellett a gólyáknak lefújniuk a fehér pingponglabdákat, hogy a pirosak ott maradjanak. A gólyapár két tagja össze volt láncolva háttal egymásnak, egyszerre csak egyikük fújhatott és miután neki sikerült egy fehéret lefújnia az asztalról, a párja következett. A Mező párjának négy, a Giminek 3 piros labdája maradt az asztalon, de utóbbi gyorsabban teljesítette a feladatot.

golyabal3

A próbák között a nézők is játszhattak. A közönségnek szánt kérdések közül a kedvencünk az volt, amikor Tóth Árpi arra volt kíváncsi, hogy meddig tart nyitva egy bizonyos étterem, amelynek kajautalványát a helyesen válaszoló kaphatta meg. „Dani vagyok és este tízig" – rohant fel a színpadra egy bátor fiatal. „Nem tízig, de egy helyes válasz van, mivel Daninak hívnak" – mondta a műsorvezető és Dani valóban megkapta a nyereményutalványt.

A hangok a fejemben...

A következő feladatnál úgy kellett a lányoknak körülírniuk szavakat – amiket a fiúknak ki kellett találniuk – hogy nem használják az adott szót és közben furcsa hangokkal zavarták őket egy fejhallgatón keresztül. Másfél perc alatt kellett minél többet kitalálni. Itt volt fiú, akinek bármit mondhatott a lány, neki az asszisztens volt a válasza, volt olyan lány, akinek csak annyit hallottunk a szájából, hogy passz. A gimis srác négy szót, míg a pallós és a mezős 3-3 szót tudott kitalálni.

golyabal2

A próbák lejártával hátra volt még a szervezők tánca, aminek koreográfiáját Zsombori Beáta Natália és Anamaria Popa készítették. Nem finomkodták el a táncosok, már egy picit tartani is kezdtünk tőlük, de a horrorisztikus koreót a Dávid Attila által készített felvételen magatok is megnézhetitek.

A tánc után csak az eredményhirdetés volt hátra. Tóth Árpi bejelentette, hogy a minden próbában brillírozó gimis gólyapár, Dusinszki Orsolya és Dávid Tibor a megmérettetés győztesei, ők képviselhetik a várost a Megyei Gólyabálon.

golyabal

A harmadik helyezést a Refi gólyái: Sólyom Beáta és András Előd vihették el, míg a második helyezést Szilágyi Rita és Gergely Viktor, az Mező diákjai kapták.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."