Itthon » Ifjúság

Fiatalok robbantanak Marosvásárhelyen

Dinamit! – Teret nyitunk! címmel szervezik meg a sikeres erdélyi fiatalok napját március 11-én a Kultúrpalotában. A részvétel ingyenes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Dinamit-Profilkep
Dinamit-Profilkep
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. március 06., 13:01
0 hozzászólás. 

A MIT - Magyar Ifjúsági Tanács első alkalommal szervezi meg a Dinamit! elnevezésű konferenciát, ahol sikeres, erdélyi fiatalok fognak bemutatkozni és elmesélni a saját történetüket.

Az idei első konferencián tíz sikeres fiatal fog előadást tartani Marosvásárhelyen, március 11-én 10 órai kezdettel a Kultúrpalota nagytermében. A rendezvény fővédnöke Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

Az egynapos konferenciára eddig 100 erdélyi fiatal jelentkezett be, de egészen március 9., csütörtök délig érvényes a jelentkezési lap. A szervezők célja, hogy minden érdekődőnek lehetőséget adjanak a részvételre, de a helyek korlátozottak, ezért szükséges az előzetes jelentkezés.

Vass Orsolya, a MIT alelnöke elmondta, körülbelül 150 fő a Kultúrpalota nagytermének befogadóképessége, de ha szükséges, további termeket nyitnak meg a résztvevők számára.

Az eddigi biztos közönség nagyrésze pályaválasztás előtti életszakaszban van, középiskolás diákok, de szép számban érkeznek a konferenciára egyetemisták is. Földrajzilag is színes az érdeklődők köre, hiszen Kolozsváról, Szatmárnémetiből, Brassóból, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és természetesen Marosvásárhelyről is érkeznek fiatalok.

Az esemény célja, hogy az előadók történetein keresztül a résztvevő fiatalok is kedvet kapjanak az önmegvalósításra, a szülőföldön történő karrierépítésre.

Összesen több mint tíz szakmájában, területén sikeres fiatal fog bemutatkozni, akiket a szervezők naponta tesznek nyilvánossá az esemény közösségi oldalán, valamint két extra produkció is várható az egynapos színes rendezvényen.

Orbán-Barra Gábor (Sepsiszentgyörgy, triálkerékpáros), Imecs-Magdó Levente (színművész, Kolozsvár), Simon Norbert (Csíkszereda, divatfotós), Máthé Zsolt (Segesvár, restaurátor), Halmen Balázs (Kolozsvár, vállalkozó) és Oláh Attila (Kézdivásárhely, parakerékpáros), Dr. Zörgő Noémi, kommunikációs szakember, Székelyudvarhely), Jakab Mózes (vállalkozó, Székelyudvarhely), Jakab Hunor (képzőművész, Székelyudvarhely) és Török Réka (designer, Gyergyószentmiklós), mint meghívottak már megjelentek a Dinamit! eseményében, azonban a rendezvényig még bővül a lista a további előadókkal. A program extra produkciói Tófalfi Előd slam poetry előadása és a Rhythm of the night táncelőadás.

A meghívottak 15-20 perces bemutatkozókat tartanak, a program ebédszünettel együtt körülbelül fél 6-ig fog tartani.

A Dinamit! konferencián való részvétel ingyenes, viszont előzetes bejelentkezés szükséges az online jelentkezési lap kitöltésével.

A rendezvényre autóbuszt indítanak Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról egyaránt, melyekre az útvonal mentén is lehet csatlakozni. Az autóbuszokra az Udvarhelyi Fiatal Fórum (www.uff.ro, uff@uff.ro, 0266-213371, 0756-022932 ) illetve a Magyar Ifjúsági Tanács (mit@mitesek.net) elérhetőségein lehet jelentkezni.

Vass Orsolya elmondása szerint amennyiben sikeres lesz a fiataloknak szóló konferencia, javaslatokat gyűjtenek az előadók személyére vonatkozólag, és a következő években is megszervezik az eseményt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."