Újra működik a vásárhelyi reptér

Hétfőn leszállt az első nemzetközi járat a marosvásárhelyi repülőtéren. Budapesti és londoni járatokat is ígérnek szeptembertől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

repter2
Másfél év után ismét használható a reptér. Fotó: facebook/Radu Boarescu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MAROSVASARHELYIRADIO.RO
2018. június 25., 15:53
0 hozzászólás. 

A másfél évvel ezelőtt lezárt légikikötő elsőként egy Antalyából érkezett charter járatot fogadott.

A Coredon Airlines tulajdonában lévő repülő fedélzetén 186, Törökországból hazatérő turista utazott. A járat hamarosan 189 újabb utassal indul a célállomásra.

A légikikötő kifutópályájának felújítási munkálatai befejeződtek, a jövőben újabb korszerűsítési munkálatokat hajtanak végre – közölte sajtótájékoztatóján Péter Ferenc tanácselnök.

Azt is hozzátette, bár már 20 évvel ezelőtt kellett volna lépni az ügyben, örülnek, hogy most sikerült 20 hónap alatt megvalósítani a kifutópálya felújítási munkálatait. A beruházás összköltsége 56,7 millió lej volt, a mostani felújítás pedig lehetővé teszi, hogy később tovább bővítsék a repülőteret.

A légügyi hatóság engedélyét is hétfőn reggel kapták meg, egy órára rá már érkezett is a törökországi repülőgép – mondta Péter Ferenc.

A reptérnek jelenleg két légitársasággal van megállapodása – mondta el Peti András, a Transilvania repülőtér igazgatója – egy török, amelyik heti egy járatot fog biztosítani Antalyába, a Wizz Air pedig két németországi célállomást hirdetett meg heti két alkalommal, amelyeket szeptembertől további kettővel egészítenek ki London és Budapest úticélokkal.

Az igazgató abban bízik, hogy a járatok gyakorisága és az elérhető úticélok száma növekedni fog az utasok érdeklődésének függvényében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."