Itthon » Ifjúság

Új polgármestere lesz Székelyudvarhelynek! - ÉLŐ

Elkezdődött az, amire már évek óta nem volt példa! Tizenöt jelölt száll ringbe a városvezetői tisztségért. Élőben jelentkezünk. Gyertek a Teába!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Te a Too-Cool-ban kellett volna, hogy legyél!
Te a Too-Cool-ban kellett volna, hogy legyél!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 05., 12:19
0 hozzászólás. 

A rossz idő ígérete miatt a könyvtár előtti tér helyett az Ifiházban tartják az idei diákpolgármester választásokat.

A 25 varázslatos szám, mert újra életre hívta ezt a szép hagyományt: ifjú, őszinte és még nagyon tiszta lelkű titánok meg titániák indulhatnak a diákpolgármesteri tisztségért.

Tizenöt csapat tizenöt jelöltjét és az ő szavazóikat várjuk ide, a Siculus Ifjúsági Ház előterébe. Azért ide, mert ezzel párhuzamosan a csapatok programja is zajlik a város különböző helyszínein, az egyik csapaté pont a nagyteremben.

Hogy miket ígértek a jelöltek, és miért érdemes rájuk szavazni, megnézheted szerdai összeállításunkban.

Péntek délután 14 és 16 óra között várják a szavazásra jogosultakat. Szavazójoga van minden olyan középiskolás, tehát 9-12. osztályos diáknak, aki Székelyudvarhely valamelyik középiskolájában végzi tanulmányait.

Hogy ki lesz a polgármester, csak vasárnap dől el, mert nem csupán a szavazás számít, hanem az egész heti vetélkedők eredményeinek összesítése után lesz eredmény.

Jelenleg a Mezősök helyén csücsülünk. Most már ők is megjöttek, és olyan cukik, hogy nem állítottak félre.

14:03 Megjött egy jelölt!

14:10 Egyelőre két jelölt jelent meg, Jakab Zsanett a Pirates jelöltje és Kövendi Mózes, a TOO-COOL választottja jött. A helyszínen tudják meg, hogy nem is szavazhatnak saját magukra.

zsani

Zsaninak leginkább a szépségverseny jött be idáig, ott tudták megmutatni leginkább a kreativitásukat, abban tudott a csapat leginkább együttműködni. Ők a csapatépítésre gyúrnak, nem annyira a nyereményre. Ő Szőcs Nikolettre szavazna, mert úgy gondolja, ő ígért olyasmit, ami az ifjúság egészséges felnőtté válásához szükséges.

14:20 Kövendi Mózes azt mondja, nem is szavazott volna magára, neki leginkább a Tornai István programja tetszik, és szerinte a God Bless jelöltje olyan személyiség, aki nem lámpalázas, mint ő. S miközben ezt mondta, abszolút nem tűnt lámpalázasnak.

diakpolgarmester2

14:25 Szép lassan csordogálnak befelé a szavazók is. A helyszínen tudják meg, hogy saját csapatukra nem szavazhatnak, de ez nem okoz különösebb fennakadást, mindenkinek van B opciója.

14:33 Olasz Marcell István például régi barátjára, Káli Szilárdra szavazna. Együtt vagyunk a diáktanácsban is, úgy gondolom, hogy ő megérdemelné, hogy polgármester legyen, és szerintem ő is rám szavazna. Hogy melyik csapatban van? Hát az még én sem tudnám leírni, mondja a Phobique jelöltje.

olaszmarcell

Neki bejön az idei diáknapok is, habár a tavalyi sokkal inkább bejött, valahogy tömörebb volt - fogalmaz. Az idén az evő-ivó verseny kicsit csalódás volt számára, mert egy egész fej káposztát kellett megenniük a versenyzőknek, "mint valami kecskéknek". Nyers volt, zöld és fel sem volt vágva - válaszol kérdéseinkre. Mi ugyanis nagy naivan azt hittük, töltött káposztát zabáltak.

14:35 Csináltunk Wi-fit! Ki gondolta volna, hogya  Tea Pub ennyire retró, hogy a kilencvenes évek óta nem sikerült netet varázsolni bele?

Így néz ki egy szavazócetli:

szavazocetli

14:40 Újabb jelölt, Káli Szilárd személyében a helyszínen. És tragédia! Nem tud barátjára szavazni, mert nincs itt a személyije. Srácok, hozzatok személyit!

14:55 Közben itt megy a duma: Te a Too-Cool-ban kellett volna legyél! Miért, túl kúl vagyok? Ja.

A Bányaiból eddig egy személy sem szavazott. Egész pontosan zéró, a Mező kicsivel jobban áll, ketten jöttek el. A Peda sokkal kisebb suli, de úgy tűnik, összetartóbb: 26-an voltak eddig. De vannak sokkal összetartóbbak ennél: a gimiből 62-en. A Kósból 7-en, a Marin Preda-ból szintén 0 személy szavazott.

15:05 Jó, de azt is vegyétek figyelembe, hogy vannak, akik 3-ig vannak suliban - szólnak a szavazóbiztos lányok, akik laposra unják magukat két óra alatt.

diaknapok2

15:10 Szilárd, a TeSHAKE csapat kapitánya Fekete Dánielre (a Moneypuláció új jelöltjére, mert a régi elutazott) szavazna, ha tehetné.
A Moneypulációsokat azért tartja jónak, mert lazák és komolyak egyszerre. Szilárd szerint teljesen rendben van, hogy a polgármesterjelöltek nem szavazhatnak saját magukra, mert „az olyan lenne, mintha Facebookon saját posztodat lájkolnád.”

szilard

Azt is elárulta, az előző években szervezőként vett részt a diáknapokon, idén ki akarta próbálni a bulisabb oldalt is. A táncpárbaj nagyon bejött neki, szerinte ott volt a legjobb a hangulat.

15:15 Történelmi pillanat: a Bányaiból szavazott egy, azaz 1 személy!

15:28 A BOSSCAR csapatot képviselő Szőcs Nikolettnek hosszas fejtörést okozott, hogy kire szavazzon, végül a GodBless jelöltje, Tornai István kapta az x-et a szavazólapon, mert ő nem magát, hanem a diákok érdekeit helyezte előtérbe, és Niki szerint vezetőnek való.

diakpolgi7

A táncház és a gitárest volt eddig Nikolett kedvence, de nagyon várja már A Nap fia, Hold leánya vetélkedőt.

diakpolgi6

Pár perccel később kiderült, a szimpátia kölcsönös, Tornai Isti Szőcs Nikolettre és csapatára szavazott, mert tetszettek az ígéretei (vajon csak az ígéretei?) és belevaló lánynak tartja. Isti egyébként diszkrét csillámporréteggel az arcán érkezett a 200 méteres maratonról. A teljesítmény komoly, csak így tovább!

15:30 Mocanu Mihait, az ElGeneráltak képviselőjét még szavazás előtt csíptük el. Kicsit szomorúnak tűnt, de azt mondta, csak kikészítette az iskola a tegnapi buli után. A döntésnél azt fogja figyelembe venni, hogy melyik vezető fogta össze a csapatát, és persze azt is, hogy mit ígér a diákoknak. Szerinte több bulira lenne szükség a városban, és jövőre mindenképp igazolást kellene kapjanak a diáknapozók!

legszomorubbjelolt

15:32 És közben megjött a második bányais szavazó! Egyre-másra érkeznek a jelöltek, kopik a szelfis mosoly.

diakpolgi8

Utoljára Bedea Emőke robogott be a csapatával szavazni. Személyi nála sem volt, végül egy fénymásolat mentette meg a szavazti jog elvesztésétől a Steamsons kapitányát. Ő a Pirates-es Jakab Zsanett neve mellé tette a jelet, mert nagyon tetszettek a célkitűzései, bár pontosan már nem emlékezett rájuk.

telonezes

Újabb duma a szavazóbiztosok között: Mi a különbség a fehér és a vörös bor között? Pár másodperc gondolkodás után: Hát…a színe.

15:58 Elkezdődött a visszaszámlálás. Még két perc van a szavazásból, azután zárt ajtók mögött számlálják a szavazatokat. A Bányaiból befutott még egy szavazó az utolsó másodpercben És VÉGE!

urnalufi

16:06 Nagyon pontosan és szabályosan zajlik minden: elcsentünk egy szavazócetlit, és rajtakaptak! Orsi mondja, négy szabály volt: az egyik, hogy pipa vagy iksz legyen a négyzetben. Kiderül, hogy a polgijelöltek szavazhattak volna saját magukra, ők találták ki, hogy nem szavaznak. Gálfi Árpád a nyáron szavazhatott saját magára - érvel Orsi, ki mondta nektek és nekik, hogy saját magukra nem szavazhatnak? Az egy másik vetélkedőn volt a szabály. A lányok nagyon boldogak, hogy mindent tisztáztak. Visítás van.

urnazaras1

Nagy nevetés.

16:08 Egy kis szavazómatek: összesen 2744 középiskolás diák szavazhatott, a Marin Preda nem adta le a diákok névsorát, ők pótlistán szavazhattak. A 2744-bő 232-en jöttek el, ez 8,45 százalékos részvételt jelent. Valaki manipulációt kiált. Mielőtt megijednénk, hogy megmanipulálták a szavazást, kiderül, ez egy csapat neve. További csapatnevek röpködnek. Vass Orsi a szűzanyát hívja segítségül.

urnazaras3

Iskolák szerinti részvétel: a Gimiből voltak a legtöbben, 104-en, a Pedából 40-en, a Refiből 31, a Kósból 27-en, a Pallóból 19-en, a Bányaiból 5-en, a Mezőből és a Marin Predából 3-3-an. Reméljük, megvan összesen 232 :) Két darab érvénytelen szavazat volt: teljesen üresen dobta be valaki a cetlit.

16:37 És megvannak a végeredmények:

a egtöbb szavazatot Jakab Zsanett kapta, 58-cal vezeti a listát, Bedea Emőke 45-öt, Fekete Dániel 30-at, Mocanu Mihai 19-et, Szőcs Nikolett 16-ot, Tornai István 14-et, Olasz Marcell és Orbán Alexandra 10-10, Kovács Henrietta és Fancsali Henrik Sándor 7-7, Káli Szilárd 6, Kövendi Mózes, aki Sebestyén Hunorként mutatkozott be 4, Ráduly Adrienn, Deák Orsolya 3-3 szavazatot kapott. Vajda Krisztiánra 1 személy szavazott.

A legtöbb szavazatot szerzett csapat, az első 15 pontot kap az összesítésben erre a feladatra, a második 14-et, a harmadik 13-at, a negyedik 14-et, és így tovább egészen 1-ig - közölték a szervezők.

Az igazságosság a legfontosabb - halljuk. Szavazási csalás és egyéb rendellenesség nem volt, kivéve a szavazás közben a csapatok által generált szabályokat, amelyeket érdekes módon mindenki egységesen betartott.

Élő közvetítésünk itt véget ért. Mindenkinek boldog diáknapokat kívánunk! Legközelebb vasárnap jelentkezünk a diáknapokról.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."