Itthon » Ifjúság

Kulturáltan szórakoztak a hivatalban

MoneyPuláció a városházán: kicsit mindenki meg volt szeppenve a legédibb sajtótájékoztatón.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Fekete latogatas1
Fekete Dániel, Gálfi Árpád és Schram István, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 29., 16:06
0 hozzászólás. 

Tíz órától „maratoni" ülésen vettek részt a diáknapok győztes csapatának tagjai és a városháza osztályainak vezetői, ahol a két polgármester, Gálfi Árpád és Fekete Dániel is megvitatták egymással terveiket. Ezután a diákok bepillanthattak az osztályok működésébe, érdeklődési területeik szerint választhattak, ki hova is menjen.

Gálfi Árpád polgármester az ezt követő sajtótájékoztatón nyilvánosság előtt, másodszor is gratulált Fekete Dániel diákpolgármesternek (vele készített interjúnkat itt olvashatjátok) és csapatának, majd a csapatmunka fontosságát ecsetelte. „Egy lelkes csapat volt itt máma, ragyogó szemeket, mosolygós arcokat láttam" – mondta a polgármester. Kiderült számára, hogy

vannak közös meglátásaik,

és közösen eredményeket is felmutathatnak. A diákok az elmúlt 11 hónapról elmondhatták pozitív és negatív meglátásaikat. Negatívumként az aszfaltozást említették a fiatalok, de a „Ne aszfaltozzanak?" újságírói kérdésre Dani megnyugtatta a jelenlévőket, hogy most értették meg, miért működik úgy az aszfaltozás, ahogyan működik. A fiatalok szerint a helyi rendőrség a legpozitívabb változás, mert nagyot változtatott a helyi életképen.

Az egy éves mandátummal rendelkező diákpolgármester megköszönte a lehetőséget, hogy egyeztethettek és így mesélt a nem mindennapi délelőttről: „bejöttünk, leültünk az asztalhoz és éreztük, hogy valakik vagyunk, vagy lehetünk, olyan volt, mintha itt dolgoznánk". Dani örült, mert egyik legnagyobb tervét, a kosárlabdapálya ügyét is tárgyalhatták.

Fekete nem halogatna

Mint megtudtuk, a projekt kapcsolódhat az extrémpálya feljavításával és átköltöztetésével, amelyről Gálfi elmondta, egyelőre három helyszínen gondolkodnak (Árpád-patak, Függetlenség utcai kosárpálya, Dávid Ferenc tér), de ezután fogják megvizsgálni, hogy melyik a legideálisabb a lakók szempontjából.

Fekete latogatas2

Orbán Árpád alpolgármester hozzáfűzte, a diákok arra világítottak rá, hogy sok fiatal él a Bethlen-negyedben, ezért a streetball-pálya, az extrémpályával és egy zöldövezettel, nagyszerű szabadidő központ lehetne. Emellett a városi strandtól a sportcsarnokig helyezkedő területen szintén szeretnének egy szabadidőparkot.

„Felelősségteljesen végiggondolták, hogy mi az, amivel a saját és a közösség életén is tudnánk javítani. Amellett, hogy kulturált szórakozás volt, nagyon tetszett a közéleti szerepvállalás a fiataloktól, bár játék, de nagyon fontos kihatása lehet a jövőre nézve" – ecsetelte az alpolgármester, aki ünnepélyesen meghívta a fiatalokat a tanácsülésekre, és egy következő tanácskozást is kezdeményezett, ahol akár számon is lehet kérni őket.

„Biztos, hogy találkozunk még, mert a kosárpálya terveit majd be kell hoznunk, nem is kell várni fél évet" – reagált a diákpolgármester Orbán Árpád meghívására. A fiatalok többi javaslatát is megemlítette az alpolgármester, mint például az atlétika pályára kérvényezett ivókút létrehozását, vagy a biciklijavító állomások elhelyezését a város különböző pontjain, illetve szappan és wc-papír ellátást az iskola mellékhelyiségeiben.

Feláldozták az oktatási napot

A diákok közül többen is, kicsit megszeppenve ugyan, de elmondták, miket tapasztaltak a városháza osztályain. „Bennem fel sem merült, hogy van ilyen oldala is, nemcsak megbeszéljük és hibáztatunk valakit" – mondta a MoneyPuláció egyik tagja, aki a városháza PR osztályán tett látogatást. Egy másik csapattag, aki az urbanisztikai osztály működésébe pillantott be -- mert ő is hasonló pályára készül -- úgy fogalmazott, hogy egyszerre vonzza és el is rettenti ettől a pályától az osztályon tett látogatás.

Fekete latogatas3

„Megtapasztaltuk azt, hogy probléma rengeteg van és nem a nemtörődömség miatt, hanem egyszerűen azért, mert a prioritásokat központosítani kell, így van, ami kicsit háttérbe szorul, és ezért intenek türelemre" – mesélt zárszóként Szabó Csongor a városházán látottakról.

Végezetül Vass Orsolya, az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke köszönte meg a városháza nyitottságát a diákság felé, a MoneyPuláció tagjainak pedig azt, hogy képesek voltak feláldozni egy egész iskolai napot ezért a találkozóért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."