Itthon » Ifjúság

Nézd meg az OB tökfejeit!

Mi is megmutatunk közülük néhányat, de ha bemész a ceruzás kapun, az összest megtekintheted.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

OBtekverseny01
Nézd meg az OB tökfejeit, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. október 12., 10:55
0 hozzászólás. 

Az Orbán Balázs Általános Iskola újra megrendezte az előző években már hagyománnyá vált tökös versenyét és kiállítását. Nagy Endre aligazgatótól megtudtuk, ez már a negyedik alkalom, hogy október első hetében lámpásokat faragnak diákjaik.

OBtekverseny03

Már múlt héten is ezek készítésével "tököltek" az iskola osztályai, akik annyira lelkesek voltak, hogy végül osztályonként két tök is versenybe került, sőt, olyan közösség is volt a kicsik között, amelyben szinte minden gyerek készített egyet. Nekik kellett kiválasztaniuk a két legjobbat, amely versenyezhet, de a többi is megtekinthető az iskola udvarán.

OBtekverseny06

A nagyobb osztályok inkább otthon készítették el a lámpásokat, a kisebbeknek (gyanítjuk) a szülők is besegíthettek, mert vérprofi faragásokat is lehet találni az iskola bejáratánál a kiállított töklámpások között. Ők a rajz- és a kézimunka órán is foglalkozhattak a mesterművekkel.

OBtekverseny02

Az ötletesebbnél ötletesebb alkotások között találunk zombit, kalózt, de volt olyan osztály is, aki Gábos Anna igazgatónőt és az aligazgatót készítette el az OB egyenruhájába öltöztetve. „Nekünk úgy tűnik, hogy egyre ötletesebbek, egyre több munkát fordítanak rá évről évre" – mondta Nagy Endre.

OBtekverseny05

A szomszédos Csillagvár Napköziotthon delegálta a verseny zsűrijét, amely Lukács Kinga igazgatónőből, Bajcsi Kinga és Gál Anna óvodapedagógusokból állt. Ki is választották a három dobogós tököt, de mivel az eredményhirdetés a hétfői nagyszünetben történik majd, nem lőjük le a poént. Az első három helyezett meglepetésajándékot vehet át alkotásaiért, ezen kívül minden osztály oklevelet kap, hiszen az iskola összes osztálya részt vett a versenyben.

OBtekverseny04

A tököket a ceruzás kapun belépve rögtön észre lehet venni, és bárki meg is nézheti őket, körülbelül még egy hétig lesznek kiállítva az iskola udvarán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."