Itthon » Ifjúság

Rockmaraton – Összegyűlt a fekete sereg

Ellepte a szejkefürdői domboldalt a rockerek csapata, dübörögnek a koncertek és egy rejtélyes felirat jelent meg mindenfelé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

rockmaraton_masodik_nap_tomeg
rockmaraton_masodik_nap_tomeg
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. július 09., 17:25
5 hozzászólás. 

Szerdán érkezett meg stábunk a helyszínre, ahol a Nigromantia behörrenése fogadott, ebből is tudhattuk – elkezdődött. 10 perc után rájöttünk, ez a death vonal nem a mi stílusunk (másé sem – összesen két csaj rázta a színpad előtt), ezért inkább a sörcsap felé igyekeztünk. Kellemes meglepetés, hogy a temesvári csak 2.5, a meggypálinkába pedig jár meggy is (100% natúr). Hamar sikerült az első rejtélybe is beleütköznünk: szinte minden második ember karján, fellépők ruháján, de még a budiajtókon is feltűnt egy felirat: A7X.

Előtört belőlünk az újságíró és azonnali oknyomozásba kezdtünk, ami nem is tartott túl sokáig. Megérkezett két kedves hölgyismerősünk, aki el is árulta a titkot: a nulladik napon egy nem feltétlenül józan haver magához vette fekete markerét és önjelölt Daliként alkotta meg a IX. Székelyföldi Rockmaraton önálló szürrealista vonalát. A mindenhonnan visszaköszönő A7X felirat pedig nem rejt mást, mint az elkövető egyik kedvenc zenekarát, az Avenged Sevenfold nevűt (aki először jön rá, hogy miért van X a rövidítésben, azt megjutalmazzuk egy év uh.ro előfizetéssel).


buli_damned_rockmaraton_2010

Buli a Damned koncerten

Közben felhívták a figyelmünket, hogy hamarosan egy gyergyói banda, a Damned kezd a színpadon, akik egészen jól nyomták a folk-metált, a környéken tartózkodók elismerően hümmögtek a performansz láttán. Ők hamar átadták a teret a Kopor-Shownak, akik tulajdonképpen már kisebb rajongótáborral rendelkeznek. Nem is kellett szégyenkezniük, tisztességes koncerttel indították be a népet, majd átadták a helyet a debreceni tankoknak.

tankcsapda_dedikalas

Tankcsapda és rajongóik

A tankok pedig jöttek is, láttak is, csak éppen nem győztek: azt kell mondanunk, hogy Lukácsék az utóbbi évek egyik leggyengébb erdélyi koncertjüket prezentálták szerdán. Valahogy semmi nem jött össze nekik: kevés néző volt, a Minden jót számait nem igazán ismerte a tömeg, nem alakult ki egy jó koncerthangulat és egyébként is halk volt az egész. A nagy slágerekre azért beindult a daráló az első sorokban, de jóval több hullámvölgy volt a koncert alatt, mint kiemelkedő pillanat. Azt mondjuk eddig is tudni lehetett, hogy Lukács nem tud énekelni, de koncertben azért mindig is jó volt a 'csapda, az ilyen-olyan bakikat általában tökéletesen eltakarják és fergeteges hangulatot alakítanak ki, de ez most teljes mértékben elmaradt.

Hol vagytok székelyek? Hát a Rockmaratonon...

Másnap elég későre jutottunk ki a Szejkére, így a Defendernek már csak a végét kaptuk el, ekkor kezdett feltűnően megnőni a tömeg, előkerültek a magyar zászlók, meg székelyföld lobogója is. Kárpátiára készült a nép, nekünk meg volt olyan szerencsénk, hogy koncert előtt épp hozzánk ült le Bíró Tamás és Csiszér Levente, a zenekar gitárosa illetve basszusgitárosa. Sajnos hosszabb interjúra nem volt idejük, de azért pár rajongó karjára dedikáltak, majd rohantak is a színpadra. Kétségtelen, hogy népszerűek felénk is, a tömegben rengeteg fanatikus arc volt, meg aztán igazi kórussá is alakultak egy kis vesszentrianonozásra.

karpatia_biro_tamas_csiszer_levente

Bíró Tamás és Csiszér Levente, a Kárpátia gitárai mögül a nép közé vonultak

A bulit egy sör társaságában végigkövette Kalapács Józsi is, akivel zárszóként a magyar és a székely himnuszt is előadták, aztán rövid átállás után következett a Kalapács, akiket az égiek egy kiadós esővel tiszteltek meg, de a tömeget ez láthatóan nem zavarta. A zenekar saját számai mellett volt persze Gép-induló, Itt és most, meg térdelés nélküli B.S. Emlékére. Józsi hangja pedig ugyanolyan jó, mint az első Pokolgép albumokon, a magyar rock klasszikus érájának kedvelői számára ő biztosan egy igaz-torkú énekes marad.

kalapacs_jozsi

Kalapács esőben is büszkén rockol

Koncertekről egyelőre ennyit, ma ismét megnézzük, ki mit alakít, reményeink szerint az AB/CD ismét hatalmas bulival áll elő, Hobo pedig még sosem okozott csalódást, reméljük, hogy most az újabb dalok mellett néhány klasszikussal is szolgál.

A fesztivál hangulata egyébként kimondottan jó, a tömeg nem túlzottan nagy, de összetartó (főleg a sörcsap környékén), látszik, hogy sokaknak nem csak rockfesztivál, de egy évi egyszeri találkozási lehetőség is az esemény. Jöttek az ország minden szegletéből, de a Kárpátia gitárosait például egy magyarországi fickó támadta le autogramért, szóval van egy kis nemzetközi jellege is a dolognak.

karpatia_kalapacs_jozsi

Petrás és Kalapács Himnusz-duettje

Az árak miatt sokan panaszkodtak, legalábbis a belépők esetén. Igaz, hogy a sajtó van annyira vérszívó, hogy ingyen megy be, de azért volt egy-két pillanat amikor úgy éreztük, jobb is, hogy nem kellett fizetni. Összességében azért nem ez a jellemző, bár valóban nem kis összeg a 180 lej ezért 4+1 napért, de cserébe kapunk néhány igazán minőségi koncertet, plusz egy olyan társaságot, amit máshol nem igazán. Egyéb tekintetben pénzügyileg abszolút nem kell megterhelnünk magunkat, teljesen korrekt áron tudunk enni-inni, a léggitárverseny pedig még ingyenes is...

magyaRock

MagyaRock Trianon ellen

Eddig tehát a csalódást okozó Tankcsapda ellenére jó hangulat és jó zene uralkodott, aki pedig még nem volt kint, az pótolja be a mulasztást: ma többek között az AB/CD és Hobo, holnap pedig néhány minőségi underground csapat, meg a sokak által várt Korpiklaani és Nevergreen zenél.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szekus_laszlo
2010-07-10 15:22:32
A7X kerdesre a valasz
honnan jon a rovidites... ? na ezt kukk meg ...szabad forditasban 7-szeresen megbosszul(va) ... vagy valami ilyesmi ... a lenyeg az, hogy az X - a szer matematikai szorzo jelet jelenti ...:) forras wikipedia ... :D johet az elofizetesem :D koszi ... mailben ertesitsetek mit kuldjek :D
avatar
szekus_laszlo
2010-07-10 15:23:28
ps
es ne feledjuk az enyem volt az elso ... Szasza
avatar
bibic
2010-07-12 10:31:02
nekem az erdővidéki megfejtés jobban tetszett: A7X = a humánososk klubja, akik ki nem állhatják az ismeretleneket ( lásd á' hét x) :lol:
avatar
jackfive
2010-07-12 11:58:15
- A7X - Avenged Sevenfold - hetszeres bosszu,,vagy valami ilyesmi...en csak tippelek . A(venged)7(seven)-(Fold)....lapbedobas a pokerben....=(ni)X nyereseg..:))
avatar
szekus_laszlo
2010-07-12 21:53:17
ehhe... a székelymegfejtés sem rosszz :woohoo: na írjatok még hasonlót :P :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."