Lyukasóra » Rendezvények

Egy hét fekete Lee blue jeans fürdőgatyában!

Dunaújvárosról lassan már nem a Quimby jut eszünkbe elsőre, hanem a rockzene!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

rm1
Rockmaraton, fotó: Volenszki Tamás
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2018. június 15., 18:27
0 hozzászólás. 

Noha még csak negyedik alkalommal trombitálják össze a fesztiválozókat szerte a Kárpát-medencéből a Szalki-szigetre, az elmúlt három év Rockmaraton élményei lassan elhomályosítják a korábbi Malom-völgyi vagy Csörge-tói emlékeket.... A szervezők idén sem puhítottak a programokon, így kőkeménynek ígérkezik ez az egy hét július 9 és 15 között, a huszonnyolcadik Rockmaraton.

Bazdmegadeth-ék óta tudjuk, a kevesebb néha több

Hiába vannak még mindig olyanok, akik a mainstream neveket kutatják a programfüzetben, a Rockmaraton a headline-on innen és túl is sokkal több annál. Járjuk a fesztiválokat, több helyen is összefutunk ismerős arcokkal és mindig rádöbbenünk: július elején a Rockmaraton az a hely, ahol mindenki a legjobbat hozza ki magából. A „miért?"-re természetesen nem tudjuk a választ, pedig ennek próbálunk utánajárni évek óta! Gyere segíts te is, legyél ott a visszaszámlálásnál!!!

rm4

Még nem olimpiai sportág, de nagyon látványos és (enyhén szólva) mulatságos tud lenni, ahogy megindul a tömeg árnyékos helyet foglalni a sátrának. Van, aki eltéveszti és egyből a válságkocsma pultjához rohan, hisz a részvétel a fontos.

Hammerworld/Barba Negra

Varga Zoliék, a fesztivál szervezői is bevezetik a két nagyszínpados, alternatív zenélést, hogy Újváros lakosságának egy perc nyugta se legyen. A Hammerworld többnyire a külföldi zenekarok játszótere lesz, amit olyan zenekarok döngetnek majd, mint a Cannibal Corpse, Powerwolf, Iced Earth, Arkona, Alestorm, The 69 eyes, vagy éppen a csütörtöki napon egymás után fellépő két hardcore legenda, a visszatérő Madball és Sick of it all, egyenesen New York-ból.

A délutáni órákban például épp az ózdi trashvéreink, a kis kényszerpihenő után visszatérő Remorse fogja nyitni a repertoárt, csütörtökön a jó öreg Rudán Joe fog kicsalogatni a Duna holtágának hűsítő vizéből, szombaton pedig a csak egyszerűen látványos Nova Prospect adja a kezdő löketet.

rm6

Az újonc Barba Negra többnyire a magyarock színe-java otthonkája lesz: HétköznaPI CsAlódások, Road, Depresszió, Pokolgép, Ossian, Kalapács, Moby Dick, Zorall, Ismerős Arcok, Akela, de Paddy sem hagyja otthon a patkányokat. Kakukktojásként kedden a sokszorosan visszatérő punk legenda, a GBH fogja bemelegíteni a rugókat egy másik veterán legendának, ugyanis a lassan negyven éve aktív Toy Dolls is tiszteletét teszi!

Szurkolók az állatkínzás ellen

A két kisebbik színpad sem merül a névtelenség homályába, az egyik Metal.hu névre fog hallgatni, míg a másikat Szurkolók az állatokért színpadra keresztelik, ezzel is támogatva a szervezet munkáját, amely a tavalyi Fülöp kutya esete után országos mozgalommá nőtt, mára már az állatkínzók börtönbüntetéséért lépnek fel. A zömében tribute zenekarok közé sikerült becsempészni néhány gyöngyszemet ezekre a sátras színpadokra is, hogy csak a Periheliont, Agregátort. vagy a Don Gattót említsem.

rm8

A fesztivál honlapján részletes információt kaptok mindenről, amiről pedig nem, azt meg kell tapasztalni. A focivébé meccseinek közvetítéséről nem tesznek említést, de korábbi tapasztalataink szerint nem közömbös számukra sem. Jegyek, bérletek még kaphatóak, Rockervonat indul Budapestről a Déli-pályaudvarról, ha siettek, lesz sátorhelyetek árnyékban, ha nem elég hideg a strand vize, talán van hidegebb a zuhanyzóban, sör pedig biztosan, főleg a válságkocsmában. Hozzatok magatokkal még egy embert! S két csajt!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."