Kultúra » Zene

Miért érdemes elmenned Pély Barna koncertjére?

Talán lenne jobb dolgod is egy hétköznap este. Vagy pont ezért: hogy ne tűnjön hétköznapinak egy szerda. Kocsma, sör, zene – nem akárkivel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

pelybarna3
Fotó: Hevesi Norbert
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. november 08., 11:21
0 hozzászólás. 

Azért érdemes, mert Pély Barna egy belevaló fickó – még akkor is, ha esetleg csak tehetségkutatóból ismered, s hirtelen az ugrik be, hogy pár évvel ezelőtt láttad-hallottad egy United nevű, neked nem feltétlenül tetsző formációban. Nem, nem ennyi. Pély Barna ennél sokkal több – annyira, hogy néha együttes sem kell mellé vagy mögé, úgyis képes elkapni és magával vinni.

Egy szál gitárral és énekkel ez nyilván nehéz, de hősünk képes rá – legalábbis ezt bizonyítják a mostani erdélyi turnénak a visszhangjai, illetve az, hogy Barna nemrég Nyugat-Európában is lenyomott egy igen komoly pub-turnét. Habár nem vagyunk „nyugat", de remélhetőleg bennünket is elkap majd a hév. Nézz bele például ebbe a videóba!

Ugye, jó? Kicsit Elvis Presley, kicsit Robert Johnson, kicsit Jack White, kicsit talán Bob Dylan is és egy kicsit minden, amit a blues, a rock jelent. Jól fog hangzani a G-ben?

Pély Barna szerdán, november 9-én 21 órától a Szentimre utcai G. Caféban lép fel, a belépés – mint a G-ben mindig – ezúttal is ingyenes.

Hangzott már jól, hiszen Pély Barna nem először jár a kultúrkocsmában, lépett fel itt duóban Sárik Péterrel – kettejük akkori műsorából itt van egy kis ízelítő, illetve az sem titok, hogy Sárik tavaly megjelent szerzői lemezén is szerepel egy dallal. 

Pély Barnabás a saját triójával is koncertezett az udvarhelyi G.-ben – akkor interjút is készítettünk vele, de ha még többet meg akarsz tudni róla, akkor Kadarkai Endre portréműsorát nézd meg feltétlenül.

pelybarna

Az interjú óta eltelt nem kis időben egyszer alkalmam volt a budapesti Gödör Klubban egymás mellett pisilni Barnával – ha hiszed, ha nem, mindenre emlékezett az udvarhelyi koncertről, sőt azt is elmondta, hogy egészen biztosan el fog még jönni.

Szóval szólj be a Gébe, hogy szerdán este mennél, mert Pély Barna is ott lesz. Ha sört iszol, közben biztosan jól fog esni ez a szám is. És ne lepődj meg, ha felcsendül több olyan dal, amit ismersz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."