Az európai kupaszereplésért játszottunk

Egy bokasérülés is nehezítette az idegesen játszó udvarhelyiek utolsó mérkőzését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

pingpongbeszterce
Beszterce ellen harcoltunk az ötödikért, fotó: a csapat Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ISK-FSK
2018. június 18., 12:08
0 hozzászólás. 

Az idény utolsó találkozójának volt is, meg nem is tétje a székelyudvarhelyi asztalitenisz csapat számára. A fiúk már korábban elérték a célkitűzést, azaz bebiztosították a tagságot jövőre is a legjobbak között, az élvonalban. A búcsúmeccsen az európai kupaindulás megszerzéséért adogattak.

Pénteken, június 15-én délután a városi sportcsarnokban rendezték a férfi asztalitenisz Szuperliga rájátszásának helyosztóját. A Székelyudvarhelyi ISK-FSK az ötödik pozícióért szállt harcba, az ellenfél a Besztercei VSK volt. A párharc tétje a nemzetközi kupaszereplés volt, a győztes ugyanis indulási jogot szerezhetett az ETTU Kupában, az európai szakszövetség második számú megmérettetésében.

Bokasérülés is nehezítette a dolgunkat

Mintegy ötven néző volt kíváncsi az élvonal utolsó találkozójára, az udvarhelyiek számára pedig egy rossz előjellel indult az összecsapás, bokasérülés miatt Fejér-Konnert András nem tudta vállalni a játékot. A csatát az együttes legfiatalabb tagja, Tamás Szabolcs indította, kissé idegesen. Egy elvesztett szettet követően egyenlített, a harmadikat gyorsan elszórta, a negyedikben hiába kapaszkodott, nem tudott már egyenlíteni.

Cservik Krisztián nagyot harcolt, 0–2-ről kiegyenlített, azonban a mindent eldöntő szettet a vendégek asztaliteniszezője behúzta. Az edző-játékos, György István szoros csatában maradt alul. Az első párharcokat követően 0–3 állt összesítésben az eredményjelzőn. Cservik második meccsét is elveszítette, majd Tamás szépített, és úgy látszott, hogy az ISK-FSK vissza tud jönni a meccsbe. György viszont ötszettes találkozón kikapott, így a beszterceiek megnyerték az ötödik szettjüket és ezzel a mérkőzést is.

„Apróságokon ment el a találkozó.

Fejben erősebb volt az ellenfél, a döntő szituációkban ők húzták be a pontokat. Annak ellenére, hogy megbeszéltük, görcs, idegeskedés nélkül állunk asztalhoz, ez épp fordítottan történt a találkozón. Idegesek voltunk, nagyon szerettünk volna győzni itthon. Jobb volt az ellenfél, remekül felkészültek a párharcra, így megérdemelten nyertek. Nem szomorkodunk, nagyon jó szezont zártunk, a célunk a Szuperligában való bennmaradás volt, ezt egy kicsit meg is fejeltük, ami egy újonctól remek eredmény" – összegzett az ISK-FSK edző-játékosa, György István.

A Székelyudvarhelyi ISK-FSK a hatodik helyen zárt a 2017/18-as idényben, az élvonalban.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, rájátszás, az 5. helyért:


Székelyudvarhelyi ISK-FSK–Besztercei VSK 1–5

Tamás Szabolcs–Mihai Nemaciuc 1–3 (9–11, 11–8, 5–11, 9–11)

Cservik Krisztián–Andrei Flămând 2–3 (4–11, 9–11, 11–7, 11–6, 7–11)

György István–Darius Toma 2–3 (5–11, 12–10, 9–11, 11–6, 10–12)

Cservik–Nemaciuc 0–3 (9–11, 9–11, 8–11)

Tamás–Toma 3–0 (13–11, 11–8, 11–7)

György–Flămând 2–3 (11–7, 6–11, 11–9, 8–11, 8–11)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."