Itthon » Ifjúság

Művészet és kultúra a Félszigeten

Augusztus 26-29. között színdarabok, humorprogram és a Művésztelep egyedi élményei is várják Marosvásárhelyen a Félsziget látogatóit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 19., 13:12
0 hozzászólás. 

Az idei Félszigeten a színházi paletta játékrendjét olyan események biztosítják, mint Kolcsár József sepsiszentgyörgyi színművész Zabhegyező c. egyéni előadása J.D. Salinger nyomán, amely 26-án, csütörtökön lesz megtekinthető, avagy a Bukarestből meghívott Drum Up c. előadás, amelyet a Drum Up társulat mutat be szabadtéren, bevonva a művészi játékba a kíváncsiskodó nézők sokaságát is, pénteken, augusztus 27-én.

28-án, szombaton sor kerül a szintén Bukarestből meghívott az És a zongoristával ki táncol? c. táncszínházi előadásra, Czári Baczó Tünde koreográfus rendezésében, aki a szereplőként is résztvesz az előadásban Alin State színművésszel együtt, mindez Czári Tibor zeneszerző élő zongorajátékával kísérve.

29-én, vasárnap jelen lesz a Kolozsvári Magyar Állami Színház a Kövekkel a Zsebében c. színházi előadással, Bíró József és Hatházi András alakításában és Keresztes Attila rendezésében.

A látványhoz részben a brassói Tupeu Crew break dance csapat is hozzájárul, emellett spontán utca színházi meglepetésekkel készülnek azok a Bordás Attila rendező-koreográfus által irányított fiatal alkotók, akik beleépülve a félszigeti hangulatba, még színesebbé varázsolják a történéseket négy napon keresztül.

A Port.ro humorprogram már sokadik kiadásánál tart a Félszigeten, idén hazai és magyarországi humoristák egyaránt szórakoztatják a közönséget a MIÉRT Pub & VIP Lounge-ban. Augusztus 27-én viccmondó versennyel kezdődik a program 13 órakor, majd Stand up komikusok csatája következik a transzilván el mariachival - vagyis Horváth Hunor Jenő, Holovacskó Zsolt és Ősz Ferenc előadása. 14 órakor a Szomszédnéni Produkciós IrodaHonnan a név?" című humorestjén végre kiderül, hogy miért is Szomszédnéni?

Augusztus 28-án 13 órától már a legrosszabb viccmondók versenyeznek, majd az Open Stage (Székelylend), vagyis Kozma Attila és Lung László Zsolt bemutatja az új, „No Diszk" című albumot. A Szomszédnéni Produkciós Irodának erre a napra is jut déli humorestje, ezúttal a „Hogyan születnek a poénok?" című. Ezt követően a magyar stand up comedy egyik legviccesebb képviselője, a Kontrolltól a Nyóckerig számos film emlékezetes karaktere, Badár Sándor lép fel.

A fesztivál utolsó napján Zsók Levente stand up comedyjén lehet mulatni, a Szomszédnéni bevezetőjével. A Comedy Central magyar humorcsatornán immár második alkalommal bemutatkozó humorista a székely humor egyik legjobb képviselőjévé nőtte ki magát. A 7. Erdélyi Humorfesztivál legjobbjai, Székely Zsolt, Balla Levente és Kósa Csaba is bemutatkozási lehetőséget kapnak, a magyar programot pedig a Showder Klub alapembere és a Fábry Show gegcsapatának tagja, Felméri Péter stand up comedy-je zárja.

A Művésztelep naponta 11-22 óra közt működik, a kínálatban body painting, air brush tatoo, hannah tatoo, hair styling, üvegfestés, arcfestés, karikatúra és gyorsportré készítés is szerepel. Külön szerepet kap a pólókészítés: aki szeretné megtervezni és elkészíteni saját pólóját, itt megteheti, és meg is kaphatja a végterméket. Sőt, a legjobb dizájnokat még díjazzák is a Bumbac100 katalógusából kiválasztható termékekkel.

A magyarországi Flame Flowers Tűzzsonglőr csoport zsonglőrjátszóházában naponta 12-18 óra közt minden korosztály megismerkedhet a zsonglőrködés alapjaival, sokféle eszközzel téve próbára ügyességét. A 22 órakor kezdődő előadások a modern tűzzsonglőrködés, valamint kortárs manipulációs technikák ötvözetei, amelyhez kristálylabdás kontaktzsonglőrködés is hozzájárul, így biztosítva érdekes és páratlan élményt.

A több mint hetven koncertet, 30 sportágat, filmeket, színházi előadásokat, strandolást, extrém sportokat és rengeteg szórakozási lehetőséget kínáló Félsziget Fesztiválra elővételben egy négynapos bérlet 199 lej, egy egynapos jegy 80 lej, míg a helyszínen 240 lejért lehet majd bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."