Itthon » Ifjúság

Becsengettek az iskolásoknak

Minden tanintézményben megszólalt az iskolakezdést jelző csengő, mely kicsiknek és nagyoknak is egy új tanévkezdést jelent.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. szeptember 13., 17:39
1 hozzászólás. 

Szeptemberi napsütés fogadta az iskolás diákokat a tanév első napján. Az új év leginkább az első osztályosoknak, nyolcadikosoknak és tizenkettedikeseknek tartogathat meglepetéseket, hiszen életük fordulópontjához érkeztek.

Az elsősöket iskolatársaik tapssal, énekkel és sorfallal fogadták, szimbolizálva ezáltal, hogy átléptek életük egy új szakaszába. Székelyudvarhelyen közel 300 elsősnek szólt ma az iskolacsengő, továbbá 2600 általános iskolás és mintegy 3300 középiskolás kezdte el tanulmányait a város 12 iskolájának valamelyikében. A tanévnyitó ünnepély után a szokásokhoz híven a tanulók elfoglalták az osztálytermeket, holnaptól már teljes erőbedobással sajátítják el a pedagógusok által közvetített ismereteket.

Szasza

Tanévnyitó a Bethlen Gábor általános iskolában

"Az első osztályosokat tanítani nagy öröm, de talán még nagyobb felelősség, hiszen ez az időszak meghatározó lehet a gyermek egész élete során" - mondta az uh.ro-nak Balázsi Ella, a Benedek Elek, Pedagógiai Líceum tanítónője, aki ma ismerkedett az első osztályos kisdiákjaival.

Az ünnepélyes tanévnyitók többnyire 9 órakor kezdődtek, kivételt a Tamási Áron Gimnázium és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium képezett, ahol 8 órától istentisztelettel indult a nap, a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában pedig 10 órától tartották a 2010-2011-es tanév köszöntőjét.

Az iskolák épülete, udvara Udvarhelyen többnyire rendben várja az új tanévben a diákokat, bár van köztük néhány (például a Mária Valéria épülete), ahol a kormány által leállított támogatás miatt szünetelnek a megkezdett felújítási, illetve bővítési munkálatok, ezek azonban egyetlen tanintézményben sem akadályozzák az oktatást.

Fotó: Szász Albert 


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-09-13 18:29:48
Csak szolni szeretnek, h a Baczkamadarasiban 10 tol volt az Istentisztelet. koszi:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."