Itthon » Ifjúság

Múzeumpedagógiai foglalkozások a néprajzi kiállításon

A Csíki Székely Múzeum múzeumpedagógia foglalkozásokat indít a Hagyományos Népi Mesterségek Csíkban című állandó kiállítás keretében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 12., 13:33
0 hozzászólás. 


A foglalkozások kapcsolódnak a helytörténet, irodalom, környezetismeret, történelem, vizuális kultúra ismeretanyagának bővítéséhez.

Arra törekednek, hogy a múzeum mint tartalmas szórakozás épüljön be a gyerekek mindennapjaiba. Céljuk, hogy a gyerekek játékos formában fedezzék fel, hogy az olvasmányaiknak, tanulmányaiknak valóságtartama van. Vessék össze a már megtanult történeteket, fogalmakat, eseményeket a tárgyakban jelentkező konkrét világgal. Ezeken keresztül legyenek képesek alapvető összefüggések felismerésére és maradjanak nyitottak az ismeretszerzés iskolán kívüli módjaira. A felső tagozatos diákoknak abban nyújthat segítséget egy-egy múzeumi foglalkozás, hogy a múzeumlátogatások során egyes különleges szakmák és hivatások is felkelthetik érdeklődésüket, segítve ezzel pályaválasztásukat.

Az izgalmas témák élményszerű kibontása a korosztályok érdeklődési körének megfelelően, változatos programok mellett valósul meg. A foglalkozásokra maximum 30 fős osztályokat, szervezett csoportokat fogadnak. Egy tevékenység időtartama igény szerint 60–90 perc, a részvételi díj egy főre 3 lej, a kísérőknek ingyenes. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Kérik, a tervezett múzeumlátogatás előtt legalább egy héttel jelentkezzenek.

Bővebb információk, bejelentkezés:
tel.: +40266-372024 (titkárság), +40751-859653 (Kádár Kincső)
e-mail: info@csikimuzeum.ro
www.csikimuzeum.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."