Itthon » Ifjúság

Kalóz kilencedikesek – Refi gólyabál

60 gólyapár mérkőzhetett meg a megtisztelő királyi, királynői címért péntek este a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium gólyabálján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

_I6R1T7fs2FI_TN6cwTtCZEI/AAAAAAAACIM/M9HUevHXJ4c/s640
_I6R1T7fs2FI_TN6cwTtCZEI/AAAAAAAACIM/M9HUevHXJ4c/s640
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. november 13., 16:24
0 hozzászólás. 


A kalózok titokzatos világába engedtek betekintést nyújtani a kilencedikesek vetélkedőjén, melynek, ahogy ez lenni szokott az UFF nagyterme adott otthont. Kisfilmmel kezdődött a péntek esti hepaj, amit feliratozva láthatott a közönség a Teletex 555. oldalán (mi igazán kerestük, de nem találtuk a feliratot). A történet egyszerű volt: a kalózok ellepték az iskolát, majd a túszokat az Udvarhelyi Fiatal Fórumhoz vezették, még a tanárok sem tudtak ellenállni a fosztogatóknak. Így kerültek a refis újoncok a vetélkedőre. Következett a gólyatánc kalóz módra: „halálfejes zászlóinkkal fosztogatunk mi/ pedig szemünk is csak egy van, alig látunk ki" – hangzott a sárgalábú himnusz.

Ügyességi próbák közül az első a tánc volt, melynek során igencsak megfogyatkoztak a két adagban szereplő párok, így 10 pár kóstolhatott bele a kalóz életbe. Az első rosta után versírással nehezítették a gólyák kalózzá válását. A rímfaragás megadott szavak segítségével kellett történjen, sőt az előadás stílusát is megszabták: szomorútól, a részegen át egészen a vagánykodóig. A próba végén újabb pároktól búcsúztunk, így a 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 7-es, 8-as, 9-es és 10-es párok maradtak. A következő feladat a kreativitás szellemében született, hiszen a kilencedikesek megtervezhették saját zászlójukat. A feladat után az 5-ös és a 7-es párok hagyták el a színpadot.

_I6R1T7fs2FI_TN6cq9_tEeI/AAAAAAAACIM/YBQXF-yIImc/s640

Milyen lenne a kalóz kardja nélkül? Hangzott el a kérdés, melyre a választ a következő megmérettetés adta. Kettőnként a fiúk tőrt ragadtak, amelyek végén festékkel színezett szivacsokkal kellett egymást eltalálni, így lehetett felmérni a találatok számát. Kissé elharapóztak az indulatok, amit a közönség nagy ovációval köszönt meg a harcoló haramiáknak. A kiesőket a végzős előadás után hirdették ki.

Egy kis pihenővel folytatódott a gólyabál, igaz a tizenkettedikeseknek ez annyira nem a lazsálásról szólt, hiszen ők táncra perdültek. A produkció fergetegesre sikerült. A 2-es, 9-es. 4-es, 10-es és 8-as párok részvételével érkezett el a pillanat, ami egyetlen gólyabálról sem hiányozhat, a karaoke. Péntek este a közönség is megmutathatta, hogy mit tud, hiszen nekik is dedikált egy dalt a műsorvezető páros.

_I6R1T7fs2FI_TN6cvfCFLWI/AAAAAAAACIM/fDK3yxjJOmQ/s640

Kincskeresés volt a következő feladat. A nézőtéren elrejtett aranytallérokat kellett összeszedni. Mi is találtunk egyet a szék alatt. A rohangálásból visszatért fiatalok az előre székhez kötözött lányokat kellett kiszabadítsák – ez volt a következő tennivaló. Ez már csak azért sem volt egyszerű, mert a színpad samponos víztől csúszott. A süllyedő hajót imitáló próbán a háton, vagy ölben kellett szállítani a megmentett lányokat.

Az eredményhirdetés előtt egy kis akusztikus candlelight punkkal szórakoztatott a három gitáros és a vokálos hölgyemény, őket már a Peda gólyabálról ismerhette a közönség. Az ötödik helyen a 4-es pár, negyediken pedig a 2-es végzett. A dobogó legalacsonyabb fokára a 9-es, a másodikra pedig a 10-es pár állhatott. Így értelemszerűen a kalózkapitány és a legjobb kalózlány a 8-as fiú és diáklány lett. A vetélkedő a helyszíni illetve az Irish Pubban tartott bulival folytatódott.
További kalózkodó gólyák fotógalériánkban


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."