Itthon » Ifjúság

Maskarás gyerekek és bajnok műkorcsolyások a Jégkarneválon

Bohócban, tündérben és kutyában sem volt hiány a vasárnap sokadjára megrendezett Jégkarneválon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Jegkarneval
Jegkarneval
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 07., 08:00
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum hagyományos rendezvényének ebben az évben kedvezett az időjárás, hiszen ahogy a műsorvezető Dézsy Károly (Golyó) is mondta „a nagyfőnök is megkegyelmezett" a korcsolyázó maskarás gyerekeknek. Kellemes, néha napsütéses időjárásban zajlott a délelőtt, műkorcsolya bemutatóval és jelmezes apróságok játékaival színezve.

Jegkarneval

Összesen 70 maszkos kisiskolás és óvodás jelentkezett az ügyességi játékokra, amin minden résztvevő hibátlanul állta a próbatételeket és ezért meg is kapták a jutalmat, a szervezők csokoládéval, üdítővel és Jégkarnevál-emléklappal kedveskedtek, de a bejáratnál forró teát és zsíros kenyeret is kaptak a karneválozók.

Jegkarneval

A program nem sokkal 10 után kezdődött a csíkszeredai iskolás sportklub kiemelkedő tanítványainak bemutatójával. 11 korcsolyás lépett a jégre, egymás után mutatták be azokat a kűröket, programokat, amikkel országos és nemzetközi versenyeken is fellépnek, nem kis sikerekkel. Az edzőnő, Bogyó Löffler Mária elmondta, hogy ez a csapat jelenleg a legsikeresebb ifjúsági-gyerek klub az országban. A látvány nem mindennapi Székelyudvarhelyen, hiszen utoljára ilyen szintű korcsolyázókat a tavalyi Jégkarneválon láthatott a közönség, és a szervezők tervei szerint jövőre is vendégeink lesznek.

Jegkarneval

A műkorcsolya-bemutatót a jelmezesek játékai követték. Bemelegítőként a gyerekek kézen fogva, egy sort alkotva köröztek, majd staféta verseny következett és bójázás. A játékokon részt vettek a városi Küküllő Hoki-klub tanítványai is, akik rövid hoki-bemutatót tartottak, ezzel is toborozva a következő nemzedéket.

Jegkarneval

A délután a nagyobbaké volt, 4 órától kezdődtek az iratkozások a csoportos ifivetélkedőkre, ahová négyfős csapatokat vártak a szervezők. A versenyzők között volt a tavalyi nyertes csapat, a "Lelkifurkák", aki címvédőknek bizonyultak az idei Jégkarneválon. De a második és harmadik helyezettek is örvendhettek, hiszen tea utalványokat, és édességcsomagot nyertek. A program végén a szervezők az esti korcsolyázók között osztogattak csokoládét, majd buli a jégen címmel szabad korcsolyázással zárult az idei Jégkarnevál.

Vass Orsolya



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."