Itthon » Ifjúság

Diáktanácsok találkozója

Február 17-én a Tamási Áron Gimnázium Baróti termében bemutatkozott a SzuDit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 24., 13:05
1 hozzászólás. 

Egy új szervezet, SzuDit, avagy a Székelyudvarhelyi Diáktanács indult el a megalakulás útján, melynek szüksége van Udvarhelyre, és Udvarhelynek is szüksége van rá. A szervezet fő célja egy diáktanács-háló kialakítása, ahol minden iskola képviselteti magát. (Ezt hivatott példázni a lógóban található pókháló is.)

A diákok és a diáktanácsért felelős tanárok mellett az iskolák igazgatói, aligazgatói is megjelentek - sőt meghívottja is volt a rendezvénynek - a Székelyudvarhelyi Diáktanács első konferenciáján, melynek fő célja a bemutatkozás volt.

A székelyudvarhelyi diáktanácsok találkozóján olyan témák kerültek megvitatásra, mint a diákok magatartása a diáktanáccsal szemben, a passzivitás csökkentése, megszüntetése, a diáktanácsok kötelességei és jogai, rendezvényszervezés, érdekképviselet.

Kelemen Réka, a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HaDiT) elnöke, saját tapasztalatai alapján elmondta, hogy egy diáktanácsnak nyitott szervezetnek kell lennie, mindig kell hívni az embereket, és engedni, hogy jöjjenek, hagyni kell kibontakozni az új tagokat, elindítani a saját útjukon. „Erre valók a képzések" – jegyezte meg.

A délutáni találkozó meghívott vendége Dr. Andrészek Csaba, fül-orr-gégész főorvos volt, aki egyetemista diákként aktívan részt vett a diáktanácsok életében. Mesélt az élményekről, a tapasztalatokról, amelyeket az idő folyamán szerzett. „A miért kérdésre egyszerű a válasz, a hogyanra már nehezebb, de azt tanácsolom, ne féljetek próbálkozni, elindulni, szükség van rátok"- engedte utjukra a diákokat Andrészek.

Tőkés Ildikó, a Tamási Áron Gimnázium kémia szakos tanárnője, és egyben a TADISZ (Tamási Áron Diák Ifjúsági Szövetség) koordinátora felhívta a jelenlévő tanárok, iskolaigazgatók figyelmét: a diáktanácsok élete nagyban függ a tanár és az igazgató magatartásától, tisztelni kell a diák munkáját.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2011-02-24 20:46:50
Nincs se pénz, se akarat reális tevékenységre, tehát létrehozunk egy újabb tanácsot.Csupa álszervezet...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."