Itthon » Ifjúság

Hamarosan XIX. Székelyudvarhelyi Diáknapok

Május 11-15. között rendezik a közel egy hétig tartó Székelyudvarhelyi Diáknapokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 27., 07:05
0 hozzászólás. 


A diáknapi események mozgatórugója a diákpolgármester választás, amelyen iskolánként egy-egy jelölt és kampánycsapata vesz részt. Csapatok jelentkezését még a héten várják, egészen május 1-ig. A pártokban kötelezően kell szerepeljen egy diákpolgármester-jelölt, egy kampányfőnök és három személy, aki a kampánystábot képviseli. Természetesen szükséges egy pártnév és a párt céljai, melyek alapján eldönthetik majd az szavazó diákok, hogy melyik csapat a legrátermettebb a diákság képviseletére. A jelentkezőket az UFF irodában fogadják a szervezők, de be lehet küldeni a csapat információkat e-mailen is, a diaknapok@uff.ro címre.

A tizenkilencedik Székelyudvarhelyi Diáknapok szervező csapata már a program részletein dolgozik, a programrács lassan összeáll és hamarosan már nyilvános is lesz. Ami viszont már biztos és fergetegesnek ígérkezik az a diáknapok szombatjára tervezett Kistehén koncert.

Továbbá a hétköznapok délutánjai előadásokkal és játék estekkel zajlanak majd, az egyik előadás vendége Kurdics Mihály, kecskeméti nyugalmazott rendőr alezredes, drog prevenciós szaktanácsadó, aki vendége volt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak valamint előadóként szerepelt a Kobátfalvi Ifjúsági Konferencián is. Előadásai mindig óriási sikernek örvendenek, hiszen nem elméleti, ismeretlen dolgokról szólnak, hanem az elhangzottak többnyire személyes tapasztalaton alapuló tények, esetek. Ilyen tapasztalatokban gyakran volt része az előadónak, hiszen 1984-től egészen nyugalmazásáig bűnügyis rendőrtisztként a kábítószerek kérdéskörével foglalkozott: a felderítéssel és a megelőzés gyakorlati kérdéseivel, illetve kábítószer ellenes programok szervezésével, amelyeknek napjainkig is gyakorlati végrehajtója. Ezeken belül drog prevencióról tart előadásokat iskolákban, nevelőotthonokban, rendezvényeken.

Az idei diáknapok részleteiről, és pontos programjáról hamarosan mindent megtudhatnak az érdeklődők, addig is lehet nosztalgiázni a tavalyi eseményekről és böngészni a legfrissebb infókat a Székelyudvarhelyi Diáknapok hivatalos oldalán, a www.diakpolgarmester.ro címen.

Vass Orsolya



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."