Itthon » Ifjúság

XIX. Székelyudvarhelyi Diáknapok – program

Nulladik nappal startol május 10-én az Udvarhelyi Fiatal Fórum szervezte XIX. Székelyudarhelyi Diáknapok. Részletes program kattintás után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 04., 08:01
1 hozzászólás. 


Tudod mi a programod?

A programot végignézve láthatjátok, hogy minden megmutatkozik benne, az evő-ivó versenytől kezdve a helyi színházzal közösen elképzelt színházvetélkedőn keresztül, a bohókás, sőt bolondos szövegeket daloló Kistehén-koncertig. Természetesen nem marad el az éjszakai vetélkedő és a minden középpontjában lévő diákpolgármester-választás sem.

Most pedig lássuk sorra a programpontokat napi lebontásban, néhány hasznos tanáccsal:

0. nap Kedd

14.00 Flash Mob gyülekező – Kossuth udvar

Az idei Flash Mob már sokkal profibb lesz, hiszen harmadik éve része a villámcsődület a Székelyudvarhelyi Diáknapoknak. Nagy fába vágtuk a fejszénket, néhány részére még próbát is szervezünk, ha bekapcsolódnátok a legnagyobb helyi flash mobba, akkor érdeklődjetek az UFF-os ismerőseiteknél vagy az UFF-irodában. A helyek száma NEM korlátozott.

15.00 Party Kamion – Patkó

A tavalyi VIP kamionon csak a legélelmesebbeknek lehetett helyük, de az idén visszatérünk az eredeti verzióhoz, hiszen a kamionbuli mindenkié. Természetesen ezúton is kérünk benneteket, hogy vigyázzatok egymásra, magatokra, a szervezőkre és a kamionra, hiszen jövőben is szükség lesz rá!

20.00 Gitárest – Tea Pub

Békés, nyugodt kis estével indul a diáknapos bulisorozat. Gitárszó, gyertyafény, ismerős dalok... aztán lehet rögtönzött koncert belőle, esetleg felfedezünk néhány tehetséget.

1. nap Szerda

A szerda szabadkampánnyal indul, ami annyit jelent, hogy a csapatok körbejárják a város iskoláit, pártfogókat toborozva, hirdetve céljaikat, és néha még ajándékokkal is elhalmozzák a potenciális szavazókat, ami nem szép dolog – de kellemes.

15.00 Kampányok – Patkó

Az első alkalom a nyilvános élő bemutatkozásra a város diáksága előtt. Ez a legmegfelelőbb alkalom, a diákpolgármester-jelölt bemutatására, a célok ismertetésére, és természetesen a közönség megnevettetésére. Látványos, megdöbbentő csapatfelvonulásokhoz szoktattak az elmúlt évek, reméljük most is lesz alkalmunk ámulni-bámulni.

17.00 Médiakampány – Príma Rádió

A diákpolgármester-jelöltek és kampányfőnökök a helyi rádiók segítségével is eljuttatják üzeneteiket a szavazókhoz, de természetesen az is fontos, hogy hogyan, hiszen a diáknapok médiakampányai is pontozva lesznek.

17.00 Rendhagyó Tanóra Elsősegélynyújtás – Tea Pub

Előadással egybekötött gyorstalpaló elsősegélynyújtási-oktatásra kerül sor a Székelyudvarhelyi mentőszolgálat szakembereivel. Esetek, veszélyek, lehetőségek és módszerek, amikor gyorsan cselekedni kell.

19.00 Színházvetélkedő – Tomcsa Sándor Színház

Előadás és közönségtalálkozó, kvíz a darabról, a szereplőkről... a kérdés, hogy hogyan értelmez egy színdarabot a jövendőbeli diákpolgármester?

19.00 Játékest – Tea Pub

Diáknapos csapatok képviseletében a legjobb játékosok mérik össze ügyességüket csocsóban, malomban, activityben és néhány tréfás játékban. Az itt szerzett pontok is a diákpolgármesteri címért zajló versenyhez számolódnak, hiszen egy polgármester nagy játékos kell legyen.

20.00 Karaoke buli – Tea Pub

Népdalok, rajzfilm zenék, film betétdalok, ismertek és ismeretlenek...
Az est első felében a diáknapos csapatok képviseletében fog felcsendülni néhány dal, majd szabad a mikrofon...

2. nap Csütörtök

10.00 Civil Nap - Légy önkéntes! - Patkó

A cél felhívni a figyelmet az önkéntességre, annak fontosságára, bemutatva az önkéntesekkel szervezett városi programokat és ismertté tenni a székelyudvarhelyi civil szervezeteket. A nap keretében a Patkóban színpad áll és színes, változatos programokat kínálnak a szervezetek és önkéntes csoportjaik. Meglepetésekkel is készülnek páran a város különböző pontjain.

10.00 Médiakampány – Sztár Rádió

15.00 Kampányok – Patkó

18,00 Rendhagyó Tanóra - A rendőrtiszt szemével: A kábítószer itt van testközelben! - Tea Pub

Kurdics Mihály kecskeméti nyugalmazott rendőr alezredes, drogprevenciós szaktanácsadó lesz a délután vendége. Előadásai mindig óriási sikernek örvendenek, hiszen nem elméleti, ismeretlen dolgokról szólnak, hanem az elhangzottak többnyire személyes tapasztalaton alapuló tények, esetek. Ilyen tapasztalatokban gyakran volt része az előadónak, hiszen 1984-től egészen nyugalmazásáig bűnügyis rendőrtisztként a kábítószerek kérdéskörével foglalkozott: a felderítéssel és a megelőzés gyakorlati kérdéseivel, illetve kábítószerellenes programok szervezésével, amelyeknek napjainkig is gyakorlati végrehajtója. Ezeken belül drogprevencióról tart előadásokat iskolákban, nevelőotthonokban, rendezvényeken. Ahogy most, a XIX. Székelyudvarhelyi Diáknapokon is teszi, felvilágosít, mesél, mutat, szemléltet.

20.00 Evő-Ivó bajnokság – Kossuth udvar

Lekvár, sóska, tej, zizi, káposzta és fokhagyma... Tovább is van, mondjam még?

20.00 No Music No life 2 vetélkedő – Siculus Ifjúsági Ház

Kérdezz-felelek a zenéről, zenészekről és stílusokról.

3. nap Péntek

12.00 MÜTF-Focikupa – Műgyeppálya

11. 00-16.00 Szavazás – Patkó

A demokrácia lényege, a legfontosabb dolog, mikor „hallathatod a hangod". Éljen mindenki a lehetőséggel és adja voksát majd a legügyesebbekre vagy a legszebbekre. A lényeg, hogy dönts!

17.00 – Múzeumtúra – Haáz Rezső Múzeum

Két természetrajzi vonatkozású kiállítással kapcsolatban múzeumtúrán vehetnek részt az érdeklődők és a diákpolgármester jelöltek. A délután témája a Trópusi Lepkeház és ásványok, kőzetek, kövületek.

19.00 – Diákpolgármester-vetélkedő – Siculus Ifjúsági Ház

Mindennek a teteje ez a vetélkedő. Itt még utoljára szerezhetnek néhány sorsdöntő pontot a diákpolgármester-jelöltek, és itt még utoljára megmutathatják a szurkoló csapatok, hogy mennyire tartanak össze, mit képesek egymásért bevállalni.

22.00 – Nap fia Hold Leánya vetélkedő – város területe

Estétől reggelig tartó kalandozás a város területén, egy vetélkedő, mely teljesen külön áll a diákpolgármester-párbajoktól. A lényege a gyorsaság és a merészség. Csak egy példa a tavalyi feladatokból: „Töltsetek fel hi5-ra egy fényképet, melyen egy min. 60 éves hölggyel vagytok egy társaságban, mindezt úgy, hogy az előző próbán készített démon arcfestés az arcotokon legyen!"

4. nap Szombat

12.00 Extrém napi bemutatók, versenyek – Merkúr melletti Skate Park

Bringás és deszkás versenyekre, illetve bemutatókra kerül sor a pályán, mellette pedig csocsó- és streetballbajnokságra jelentkezhettek. Közben szól a zene és szabad a szurkolás!

17.00 Boxermaraton-gyülekező – Kossuth udvar

Mindenki gondolkodott már azon, hogy milyen lenne meztelenkedni közterületen – na ez most szinte az... Boxer, zokni és futó cipő, ennyi volt az elmúlt évek résztvevőinek a felszerelése. Ennyi kellett a tavaly is annak a kb. tízfős fiúcsapatnak, aki félmeztelen testével meghódította a városközpontot.

20.00 Strings of Rockandroll koncert (HU) – Patkó

Az együttes rocksulis diákokból alakult válogatott társaság, klasszikus rockzenei feldolgozásokat játszanak, magyart és külföldit egyaránt (P.box, Guns 'n' Roses, stb). A zenekar játszott már nagyközönség előtt voltak bemelegítő csapata Nagy Ferónak is.

21.00 Kistehén-koncert (HU) – Patkó

„Cimbi vagy, haver vagy, vágjál hátba!"
„Nincs időm a szerelemre, nincs időm soha, nincs időm az emberekre, nincs időm elég..." www.kistehen.eu

5. nap Vasárnap

16.00 Tejben-vajban fürdés – Tea Pub

Masszőrök: Balogh Ödön és Mester Zsolt
A vasárnap a pihenésre való, hát még egy diáknapok végén lévő vasárnap! Ezen a napon, aki úgy érzi, hogy tett valamit a sikerért, vagy legalább megpróbálta, azt megajándékozzuk egy regeneráló masszázzsal, egy csésze tejjel és egy cikk sajttal Nevezzük ezt a napot Tejben-vajban fürdő napnak!



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bukfenc92
2011-05-04 13:52:53
Vagány lesz alig várom!!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."