Itthon » Ifjúság

Ajándék Kistehén koncert – XIX. Székelyudvarhelyi Diáknapok

Nulladik nap, táncos flash mob, több kulturális elem és persze az ingyenes Kistehén koncert – kedden kezdődik a Diáknapok tizenkilencedik kiadása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. május 09., 16:02
0 hozzászólás. 


Az Udvarhelyi Fiatal Fórumnál tartották a mai amolyan bemelegítő sajtótájékoztatót a kedden kezdődő Diáknapokról.

Az idei rendezvény nulladik napján 14 órakor táncos flash mobbal startol a Diáknapok – tudtuk meg Vass Orsolyától, az UFF alelnökétől, aki gyorsan hozzátette, hogy a koreográfia Michael Jackson Beat it című zenéjére készül és ezeket a tánclépéseket láthatták a pop koronázatlan királyáról szervezett megemlékezéseken világszerte. Egyszóval nagyvárosi megmozdulásra adják a fejüket a diákok.

Az első nap kétségkívül legfontosabb mozzanata az öt középiskola csapatainak kampánya, aminek idén is a Patkó ad helyet. A diákkampányba ezúttal az uh.ro is bekapcsolódik: a Márton Áron téren a diákságot meggyőző csapatok produkcióját rögzítjük és oldalunkon lehet rájuk szavazni. A legtöbb lájkot gyűjtő diákpolgármester-jelölt és kampánystábja ajándékban részesül szerkesztőségünk jóvoltából. Érdemes lesz kattintani.

phocagallery_diaknapok_kampany_120510/thumbs

A tavalyi kampány bővelkedett látványos elemekben, reméljük idén sem lesz másként

A diákpolgármesterségre áhítozók öt középiskolából indulnak kampányútra: Gimi, Peda, Refi, Kós és Palló. Arra a kérdésre, hogy miért nem vesznek részt több intézmény tanulói a megmérettetéseken egyszerű választ kaptunk: vagy a diáktanácsok nem működnek megfelelő módon vagy a diákok nem elég összetartóak, hiszen a felhívás minden középiskolába eljutott.

A jelölteknek és az őket körülvevő segítőknek idén sem lesz könnyű dolga, a szavazás mellett a vetélkedőn is bizonyítani kell, sőt a heti tevékenységet is pontozzák: heti aktivitás, a kampányok, a szavazás, illetve a vetélkedőn elért eredmények mind 25 százalékban számítanak, így áll össze a végső pontszám.

„Ha lesznek olyan szintű ötletek, amelyeket meg lehet valósítani, akkor az önkormányzati ülésen is részt vehet a diákelöljáró" – mondta Jakab Attila, az UFF elnöke, majd hozzátette: Székelyudvarhely polgármesterével természetesen idén is találkoznak a diákok. A mindenkori diákpolgármester megvalósításai közé tartozik egyébként a Boxermaraton vagy a Gimi Kupa.

„Arra törekszünk, hogy olyan programokat szervezzünk amelyeken mindenki részt vehet" – jegyezte meg Tikosi Kinga, a diákpolgármester-vetélkedő egyik főszervezője. A XIX. Diáknapok több kulturális elemet tartalmaz, ennek ékes bizonyítéka a Színházvetélkedő vagy a Múzeumtúra.

Itthon_Ifjusag

Az UFF megajándékozza a fiatalságot: a Kistehén koncertezik a Patkóban. Ezen az eseményen számítanak a legnagyobb részvételre. A szombati koncerten bemutatkozik a nagyérdeműnek a Face Today udvarhelyi diákzenekar, de lányok is a húrok közé csapnak, azaz Debrecenből érkezik a Strings of Rockandroll, a rocksulis, nagyrészt diáklányokból álló zenekar. „Illik az ajándékot szeretettel fogadni és eljönni a koncertekre" – nyugtázta Jakab.

Vasárnap a lazulásé lesz a főszerep - tejben vajban fürdésnek keresztelték az utolsó napot, ami segít visszazökkeni a rendes iskolai kerékvágásba. A relax nap masszázzsal és kalciummal várja a csapatokat, szervezőket és nem csak.

További információkért, fotókért a diakpolgarmester.ro oldalra kell kattintani.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."