Itthon » Ifjúság

Móra kincskeresőivel zajlik az anyanyelvi vetélkedő

Gagyban május 27-én, pénteken lépnek színre a környék legjobb iskolás szavalói, prózamondói a Móra Ferenc vers- és prózamondó versenyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

GagyMoraVetelkedo
GagyMoraVetelkedo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 25., 13:02
0 hozzászólás. 


A településsel szomszédos községek iskoláit versenyre hívó gagyiak a legjobb előadókat várják minden iskolából. „Megkeresésünkig Küsmöd, Etéd, Siménfalva, Tordátfalva, Csekefalva, Szentábrahám, Kissolymos és Rugonfalva jelentkezett be, már ez alapján is kb. 25 fiatal fog vetélkedni" - mondta Bakó Barna tanító, szervező. A szentábrahámi Benedek Elek községi iskolához tartozó gagyi intézmény a kilencvenes évek elején döntött úgy, hogy a nagy magyar gyermekíró nevét adják az iskolának, azóta minden évben ezzel a versennyel emlékeznek Mórára, illetve hirdetik írásműveinek örök értékeit.

GagyMoraVetelkedo

A pénteken reggel 9 órakor kezdődő eseményen több korcsoportban és műfajban osztanak díjakat a vidék legtehetségesebbjeinek, ehhez a szervezőkön, a Móra Ferencről elnevezett alapítványon és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponton kívül a polgármesteri hivatal, a községi iskola, a Communitas Alapítvány és helyi vállalkozások, magánszemélyek is hozzájárulnak.

Eredményhirdetésre várhatóan a déli órákban kerül sor, majd közös ebédre várják a versenyzőket és felkészítő pedagógusokat. Az anyanyelv ünnepének nevezik Gagyban ezt a rangos eseményt, melyre a belépés díjtalan.

P. Buzogány Árpád



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."