Itthon » Ifjúság

Akik még az elején vannak: Science of Fiction

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk. Seventh: Science of Fiction.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

ScienceOfFiction
ScienceOfFiction
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. június 09., 10:26
3 hozzászólás. 


Hétköznap, Ifiház-próbaterem: három srác jön ma próbálni, habár öten vannak - egy nem vette fel a telefont, egy pedig egyetemre jár, valószínűleg vizsgázik. A Science of Fiction zenekar tagsága kb. egy éve van együtt: László Péter (17 éves, Benedek Elek Líceum) dobos és Fazakas Zsolt (17, Tamási Á. G.) gitáros verbuválták össze a csapatot, hozzájuk csatlakozott Bomhér István (20 éves) basszusgitáros és Péter Botond (20 éves, egyetemi hallgató Marosvásárhelyen), majd a 21 éves Berze György rap-vokalista belépésével lett teljes a kép.

ScienceOfFiction

Isti egy yahoo messengeren tett felhívásra jelentkezett és vitte magával Botond barátját is. Elkezdtek próbálni, mostanáig hat saját dalt raktak össze - ezeknek általában Gyuri a szerzője, aki MC-ként is szokott fellépni. A dalok angol nyelven íródnak, s csupán egyetlen feldolgozást játszanak, a Rage Against The Machine 1995-ös klasszikusát (Killing in the Name of). A nevet úgy adták a zenekarnak, hogy közeledett egy koncert időpontja, s gyorsan valamit ki kellett találni - ekkor ugrott be a csapat neve.

ScienceOfFiction

Mint próba közben elmondták, eddig nagyjából Gyuri volt a zenekari „agy", de most megpróbálnak inkább közösen alkotni. Nagy kedvencük egyébként a már említett RATM, de mellette a Gorillaz is nagyon bejön a fiúknak - stílusukat a hip-hoppal „fűszerezett" rock adja meg talán a legjobban: az ének hip-hoppos, rappes, de a muzsika az ízig-vérig elektromos hangszereken előállított, kemény rockzene. Nem egy könnyed hangvételű dolog, inkább szubkulturális, mint populáris műfaj: „a Bravo TV-n azért nem tudnánk elképzelni magunkat" - fűzi hozzá Gyuri.

ScienceOfFiction

A dobos Petit kivéve (ő is, akárcsak rengeteg más fiatal, Geréb Miklóstól tanult dobolni) a többi zenekari tag autodidakta módon tanult meg zenélni. Isti még nyolcadikos korában a Teargas együttes próbatermében megfordult párszor, aztán annyira megtetszett neki a dolog, hogy később vett basszusgitárt, majd a kicsengetési pénzéből egy erősítőt. Az akaratuk töretlen, s habár nem könnyű összehangolni egy próbát, úgy tervezik, hogy még nagyon sokáig muzsikálnak együtt - még akkor is, ha tudják, hogy nagyon az elején vannak.

ScienceOfFiction

Ha bírod, akkor katt a Facebook-ra. Az együttes - elmondásuk szerint - meghívást kapott a X. Székelyföldi Rockmaratonra is, illetve júliusban a Siculus Ifjúsági Ház nagytermébe is terveznek egy saját koncertet.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Tomyka
2011-06-09 14:31:19
Hiba :!: nem Benedek Eleke Liceum..:)) ( ott a legelein ..:)
avatar
Neonka6
2011-06-09 15:04:49
Szerintem ez a cikk eleg gagyi lett :unsure: Ezek a sracok tobbet erdemelnek mint egy ilyen unalmas es gyatran megfogalmazott mondathalmaz :P
avatar
szasza
2011-06-09 16:43:15
re:
Köszönjük az építő jellegű kritikát, Neked is hasonlóan szép napot kívánunk! :)

avatar
Neonka6
Szerintem ez a cikk eleg gagyi lett :unsure: Ezek a sracok tobbet erdemelnek mint egy ilyen unalmas es gyatran megfogalmazott mondathalmaz :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."