Itthon » Ifjúság

Papírmerítésre készül a gimis diákság

Ismét egy sikeres YouthBank projektről számolhatnak be a gimisek – egy földnapi pályázat következő állomásához érkeztek, ami nem más, mint egy papírmerítő gép elkészítése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 15., 08:01
0 hozzászólás. 

A Tamási Áron Gimnázium diáktanácsa, a TADISZ Föld napja alkalmából pályázott a YouthBanknél, és a sikeres elbírálást egy sikeres projekt megvalósítása követte április 28-án. Ez a 2000 év után a Földön címet viselte, témája pedig a környezetvédelem: osztályok szálltak versenybe hulladékruhákkal és szemétszobrokkal, háromfős csapatok vetélkedtek egy-egy országot képviselve a nagy földrajzi vetélkedőn.

A fotósok sem pihentek, ugyanis az iskola tehetségesebbjei két témakörben készítettek alkotásokat. Ezek szerint fotóikkal azt mutatták be, mit szeretnének, illetve mit nem szeretnének megőrizni 3011-re.

Itthon_Ifjusag

Szelektív büfé

A szelektív hulladékgyűjtést is támogatta a projekt. Szelektív büfét létesítettek, ahol a diákok műanyag palackot, palackdugót és papírt válthattak be, ezekért cserébe többek között zsíros kenyér, limonádé, vagy éppen sütemény járt.

Ezeken kívül két érdekes előadásra is sort került, így az érdeklődőknek bemutatták a Legendárium projektet, illetve az Erdélyi Kárpát Egyesület is beszámolt tevékenységéről, valamint ismertette természetjáró túráit.

A projekt első része április 28-án zajlott, ám ezzel még közel sincs vége: a következő lépés egy papírmerítő berendezés biztosítása az iskolának. Az egyedülálló szerkezet elkészítése jelenleg is folyamatban van, a tervek szerint egy héten belül készül el, de az üzembe helyezés csak a következő tanévben várható.

Itthon_Ifjusag

Vetélkedő a Gimiben

A szervezők célja a szerkezettel nem más, mint a papírmerítés népszerűsítése: a gép segítségével kis- és középiskolásokat, tanítókat és tanárokat egyaránt beavatnak a papírmerítés művészetébe. Szükség esetén bárki használhatná a berendezést, akár kíváncsiságból, akár konkrét papírkészítési céllal.

Emellett gyakorlati haszna is lesz az eszköznek, a tanítónők és rajztanárnők kreatív óráikon új foglalkozásokat vezethetnek be segítségével. A TADISZ reméli, hogy a főként YouthBank alapból létrehozott szerkezet mindenképp az iskola különlegességévé válik majd.

Papírmerítésre fel!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."