Itthon » Oktatás

Így lehet okosan zsebpénzt szerezni

Hogy mit csináltak szombaton a refi és a gimi diákjai? Marketing versenyt nyertek. És pénzt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

zsebpenzrefinekgiminek
fotó: Szőcs Attila, Dimén-Varga László
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. január 26., 16:18
0 hozzászólás. 

Hét székelyudvarhelyi diák vett részt három iskola képviseletében a Csíkszeredában hétvégén megrendezett Brandstorm nevű versenyen. A Sapientia EMTE marketing tagozata által szervezett vetélkedőn a fiataloknak valódi cégek valódi brandjén kellett dolgozniuk, és valódi pénzt kaptak érte.

A versenybe 52 csapat nevezett be, közülük 20-an kerültek a döntőbe, köztük a Tamási Áron Gimnázium és a Baczkamadarasi Kis Gergely Kollégium, valamint a Benedek Elek Pedagógiai Líceum tanulói.

Összesen hat csapat vitt haza díjat 6000 lej értékben – mondta portálunknak Szőcs Attila egyetemi tanár, szervező.

Nem két százalékos teljesítmény

Az egyetem mellett három cég ajánlott fel pénzjutalmat a nyertes diákoknak, és a csíkszeredaiak meg a sepsiszentgyörgyiek mellett az udvarhelyiek ebből többet is bezsebeltek.

Eurászok

A feladatok közt szerepelt az Élő Erdély Egyesület 2 százalékos kampányának megtervezése és a székelyföldi értéktár projektjük népszerűsítése, a Computer Trade nevű ügyviteli rendszereket gyártó cég termékeinek márkázása és népszerűsítése, valamint a Pergament Office nevű irodafelszereléseket forgalmazó vállalkozás új, magyar és román nyelven is működő márkanevének kitalálása, logó készítése.

A Baczkamadarasi Kis Gergely Kollégium tanulói két első és egy harmadik díjjal tértek haza – mondta Lőrincz Edit vezető tanár. Az Eurászok csapat tagjai, Tréfán Orsolya, Kiss Mihály és Bardóczi Beáta.

A Computer Trade és a Pergament Office első díját szerezték meg 500-500 lej értékben, valamint a marketing szak 400 lej értékű harmadik díját.

Gombot varrtak a MarketING-re

A gimisek is taroltak. Az M and S formáció, vagyis Mag Róbert és Schram István olyan profi logót tervezett, hogy tanáruk elmondása szerint a zsűri nem is akarta elhinni, hogy önállóan, segítség nélkül készítették.

A gimi csapatai

Ők az üzleti tudományok tanszék első díjával, egy laptoppal lettek gazdagabbak. A szintén székelyudvarhelyi MarketING csapat is a döntőbe jutott, a gimis Boros Ábel és a pedás Sebestyén Tamás a marketing szak negyedik díját, 300 lejt, nyerték el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."