Itthon » Ifjúság

Érettségi: kevés javulás az óvások után

Megyénként egy-két százalékos javulás volt tapasztalható az érettségi végleges eredményeinek közlése után: az óvások kivizsgálását, a dolgozatok újrajavítását követően pénteken születtek meg a végleges eredmények.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. július 11., 11:04
0 hozzászólás. 

64,03 százalékról 67,41 százalékra nőtt az érettségin való átmenési arány Hargita megyében - derült ki a pénteken közzétett végleges eredményekből. Ezzel megyénk elkerülte Suceavát (ahol 66,25% a végleges átmenési ráta) és a legjobb eredményt "produkálta" az országban.

A megyében 1295 óvást nyújtottak be, a dolgozatok Maros megyében történt újrajavítása után 852 osztályzat változatlan maradt, 443-nál viszont változott (73 dolgozat esetében a jegyek csökkentek, 370-ben pedig nőttek). 97 olyan dolgozat volt, amelynek az előzetesen négyes alá tett eredménye átmenő lett. A legtöbb óvást román nyelv és irodalomból tették le, pontosan ötszázat, ezt a matematika (281) és a magyar nyelv és irodalom (221) követték.

A Hargita megyei végleges eredményeket ide kattintva böngészheti. Az országos átmenési végeredmény 44,97 százalékra változott, de ez csak 0,5 százalékos növekedést jelent.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."