Itthon » Ifjúság

Mesefalu - alkotótábor Libánban

A libáni Ferde Lámpa Panzió adott otthont július 20-23. között az Artera Alapítvány négynapos kézműves Mesefalu - alkotótáborának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/mesefalu2011
Itthon_Ifjusag/mesefalu2011
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 26., 11:03
0 hozzászólás. 

Az Artera Alapítvány munkatársai a Karsai Angéla és Miklós Zsuzsánna által szervezett táborban közel 40 gyermek vett részt, akik igazi mesehősök módjára válhattak a Mesefalu lakóivá. A tábor első napján mesebeli bábok segítségével hét próbát kellett kiálljanak - tudatta szerkesztőségünkkel a mesés környezetben lebonyolított tábor krónikása, Miklós Zsuzsanna.

Itthon_Ifjusag/mesefalu2011

Az elkövetkező napokban a táborozó gyerekek, ki-ki tehetségéhez és jártasságához mérten, több hagyományos mesterségbeli fogást is elsajátíthattak. A bútorfestést Zsombori Erzsébettől, a szalmafonást László Ibolyától, a bogozás tudományát György Magdolnától, a kürtőskalács-sütés csínját-bínját Pál Annamáriától tanulták meg. A fafaragásra Sebestyén Ferenc és Zsombori István, gyöngyfűzésre Szabó Szidónia, nemezelésre pedig Miklós Zsuzsánna oktatta a gyermeksereget. A kézműves-tevékenységek mellett a kis lakók népi gyermekjátékokat, népdalokat, néptáncot és színjátszást is tanulhattak. Sőt, egy mesemondó vetélkedőn is jeleskedhettek. Érdekes színfoltja volt a tábornak Balla Ede baranta-bemutatója. Ez alkalomból egy, a honfoglaláskori magyarok életmódjáról szóló előadást is meghallgattak a táborlakók.

A táborozó gyerekek egy csoportja a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett zetelaki napközi otthonból került ki, akinek nagy élményt jelentett a Mesefaluban eltöltött négy nap. Az egyik alapítványos kislány, aki a nehéz körülmények miatt csak a vakációkban lehet együtt a családjával, így fogalmazott élménybeszámolójában: „Nagyon tetszett a nemezelés, a versenyek, a játékok, de leginkább az tetszett, hogy a testvéremmel lehettem. Köszönöm Nektek, hogy eljöhettem. A rossz, hogy csak négy napot vagyunk itt."

A Mesefalu zárónapján a szülők megtekinthették a táborlakók által betanult tréfás színdarabot, valamint megkóstolhatták a gyerekeik sütötte kürtőskalácsot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."