Itthon » Ifjúság

Próbáltad már vidéken? - holnap rajtol a Vidéki Fiatalok Találkozója

A fenti mottóval augusztus 5-7. között szervezik meg Máréfalván a Vidéki Fiatalok Találkozóját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. augusztus 04., 18:03
0 hozzászólás. 

Sör mellé kultúrát, tartalmas beszélgetéseket és színvonalas kikapcsolódást kínálnak minden résztvevőnek az első ízben megszervezett Vidéki Fiatalok Találkozójának szervezői. A vidéki fiatalokat három napra a faragott székely kapuk birodalmába összeverbuváló rendezvényt a máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület, a Máréfalvi Polgármesteri Hivatal az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács és a Gyulafehérvári Caritas támogatásával hozta tető alá.

Itthon_Ifjusag

Fotó: marefalva.ro

Az első ízben megszervezett rendezvény érdekessége, hogy a szervezők nevesítették a napokat.

A találkozó a „Mert mi így szeretjük..." nevű nyitónappal augusztus 5-én, pénteken a 21 óra 30 perckor kezdődő hivatalos megnyitóval rajtol és bulis hangulatban, a De LaFunk zenekar este 10 órakor kezdődő koncertjével, majd az Euro band fellépésével folytatódik.

Szolidaritás, lehetőségek és esélyek tematikájú, kötetlen, interaktív beszélgetésekkel egybekötött konferenciákat és szórakozást is kínál az „Ifirandi Rozival" mottójú második nap. A fizikailag sérült és az egészséges emberek világa közötti hídépítés, az egymás megismerése, megértése, a kölcsönös elfogadás témakört boncolgatja a reggel 9 órakor kezdődő Rozetta-konferencia, ahol levetítik Vincze Zoltán Kerékbe törve című dokumentumfilmjét, előadást tart a filmrendező és Papp Szabolcs.

Fiatalság, lendület címmel értekezik az UIET, majd a vallásnak a fiatalok életében betöltött szerepéről tart kiselőadást Sebestyén Ágoston plébános. A vidéki élet előnyeiről és hátrányairól Moldován József távközlési államtitkárral lehet vitázni, aki az eredeti programban szereplő Tánczos Barna államtitkárt helyettesíti. Este a jó hangulatról a Transylmania és a Nem adom fel együttesek, valamint Shown Végvári és DJ Roolar gondoskodik.

A folklór és kultúra - kicsit másképp címet kapta a rendezvény zárónapja. Lesz néptánc fesztivál, muzsikál a Szentegyházi Filharmónia és fellépnek a Vitéz Lelkek is. A VIFI hajnalig tartó, szabadtéri táncházzal búcsúzik.

A Vidéki Fiatalok Találkozójának részletes programját a www.marefalva.ro honlapra kattintva lehet böngészni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."