Itthon » Ifjúság

Hétfőn kezdődik a pótérettségi

Az idei pótérettségi augusztus 22. és szeptember 2. között zajlik - a végleges eredményeket szeptember 7-én függesztik ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. augusztus 19., 15:35
0 hozzászólás. 

Azok a végzős diákok, akik a nyári érettségi vizsgán valamelyik tantárgyból nem írták meg az átmenőt, illetve akik év végén megbuktak, most bepótolhatják a lemaradást.

Hargita megyében összesen 1100 diák iratkozott be az idei pótérettségire – tudta meg az uh.ro Hodgyai László tanfelügyelőtől. Az illetékes hozzátette: három vizsgaközpontban bonyolítják le az őszi érettségit. Csíkszeredában a Venczel József Szakközépiskolában 527 diák vizsgázik, az udvarhelyszéki tanulók (229-en) a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Kollégiumban, míg a Gyergyó-vidéki és maroshévízi pótérettségizők (344 diák) Maroshévízen, a Mihai Eminescu Líceumban bizonyíthatnak.

Az írásbeli vizsgákon kamerák figyelik a rendet, ezeket a megmérettetés dátumára szerelik fel a három iskola összesen 47 termébe.

A legtöbb pótérettségiző, 715 tanuló, a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgájára iratkozott be, legkevesebben a digitális kompetenciavizsgára jelentkeztek. Olyan diák is van, szám szerint 52, aki év végén pótvizsgázni kényszerült, ezért az őszi időszakban próbálkozik az érettségivel.

Az írásbeli dolgozatokat Csíkszeredában, a Nagy Imre Általános Iskolában javítják.

Román nyelv és irodalomból augusztus 22-én és 23-án szóbeliznek a diákok, magyar nyelv és irodalomból pedig augusztus 22-től augusztus 24-ig, míg idegen nyelvből augusztus 23-án és 24-én. A digitális kompetenciavizsgára augusztus 29-én kerül sor. Az írásbeli vizsgák időpontjai a következőképen alakulnak: román augusztus 29-én, magyar augusztus 30-án, szaknak megfelelő augusztus 31-én, választott tantárgy szeptember 2-án.

Az eredményeket szeptember 4-én függesztik ki – az óvásokat aznap 16 és 20 óra között lehet benyújtani. Ezeket szeptember 5-én és 6-án bírálják el és szeptember 7-én a hozzák nyilvánosságra a végleges eredményeket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."