Itthon » Ifjúság

Pótérettségi: puskáztak, lebuktak

Országszerte több száz újrapróbálkozót, Hargita megyében hat diákot zártak ki az írásbeliről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. augusztus 30., 13:12
7 hozzászólás. 

 

 

A szigorítások ellenére az idei pótérettségin is megpróbált csalással átmenni a vizsgázók egy része - a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgáról országszerte összesen 240 diákot zártak ki puskázás miatt. Ez a vizsgára jelentkezők 0,44 százalékát jelenti. A jelenlegi törvények értelmében ők legközelebb csak 2013 nyarán próbálkozhatnak újra. A legtöbb diákot Bukarest illetve Temes, Argeș, Bihar és Maros megye valamelyik középiskolájában érték tetten.

Târgu Jiu sportiskolájában egy diák kijött a teremből, és felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse: többen puskáznak a teremben, és ő nem tud ilyen körülmények között vizsgázni.

Hargita megyében csak Székelyudvarhelyen kaptak el illegálisan próbálkozókat az érettségin - hat vizsgázó bukott le. Mindegyikük beismerte tettét, így ők is 2013-ig várhatnak az érettségi vizsgával.

Ma a magyar írásbelin, holnap pedig a szaknak megfelelő vizsgán mérettetnek meg a diákok. A pótérettségi menetéről itt olvashatnak bővebben.

Forrás: manna.ro



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zsoltika90
2011-08-30 14:34:34
"Hargita megyében csak Székelyudvarhelyen próbálkoztak illegális úton átmenni az érettségin"...helyesbitenek...:P...Hargita megyeben csak Szekelyudvarhelyen kaptak el a puskazokat...:P
avatar
bedohazi
2011-08-30 14:42:02
Jogos az észrevétel. Köszönjük. Javítva.
avatar
petiten
2011-08-31 05:25:30
:dry: A cikkhez kapcsolodva, nem igazan ertem, hogy mert baj az ha valaki puskazik(segedletet hasznal) az erettsegin...Mondja meg valaki, hogy a valos eletben mikor van az, hogy valamit csak a mar meglevo fejunkben levo tudassal oldunk meg???!!!!Az ugyvedek is konyveket,torvenyeket olvasnak ujra es ujra, hogy metalaljak az eppen a aktualis ugyhoz a megoldast...Meg egy pelda az egyetemeken szinten lehet bevinni segedletet limitalt mennyisegben(kezzel irott)mert ha oszintek vagyunk csak puskazassal leerettsegizni nem lehet, valamennyi gogyi kell hozza(hogy hol es mit keressel)ez az en velemenyem...Tovabbi sok sikert minden erettsegizonek..!!!!Jaaahhh es az a diak aki kihivta a rendorseget a puskazasok miatt, nem josolok neki hosszu eletu karriert mert az ilyen tipusu embereket sehol nem szeretik!!!!!!!
avatar
napraforgo
2011-09-02 09:45:26
Azoknak sem lesz hosszu eletu karrierje, akik ugy gondoljak, hogy csalassal kell ervenyesulni!!!! az ilyen tipusu embereket sem szeretik sehol!!!
avatar
blackbird
2011-09-02 10:29:15
re:
Egyezzunk meg napraforgo, hogy becsuletesen manapsag keves helyen lehet ervenyesulni. Faj bevallani, de ez az igazsag. Lehet arrol beszelni, hogy hogy lenne helyes, de a valosag az egy picit mas. Egyebkent meg 2002 ota(akkor erettsegiztem), soha nem kellett fogalmazast irjak arrol, hogy egy versbol mit ertettem meg. Az ember az eletben nem sok hasznat veszi egy ilyennek. Persze, fontos az intelligencia, de manapsag az a sikeres, aki tudja, honnan kell megszerezni az informaciot. Sokkal hasznosabb lenne, ha inkabb kommunikalni tanitanak meg a diakokat.
avatar
petiten
2011-09-03 06:19:26
Kedves Napraforgo....teljes mertekben egyetertek veled,(es valoszinuleg en se fogok orulni ha majd az en gyermekem fogja ezt tenni:)) de sajnos ahogy blackbird is mondta manapsag mar nem ezt a vilagot eljuk. Meg egy plusz informacio csak hogy kepben legyel, a mai erettsegik mar konpetencia alapu erettsegik, ami a kovetkezot jelenti: kepes vagy e ra, hogy megold ratalalj az ok okozatokra,és ráadasul a feladatok tobbsegehez (ertem ez alatt a torit, magyart) nem is kell lenyegi( adatok, evszamok) tudas, hanem gyakorlatias lenyegre toro valaszokra kivancsiak, amit eleg nehez lenne kipuskazni....!!!!! aztan vegyuk a matekot, szinten nem tudsz hazugsaggal ahogy te mondod levizsgazni, meg ha a kepletet puskazod is, ha nem tudod hogy hol es mikor hasznald csak egy darab irott papir marad az a "puska".Szoval ez a velemenyem!!!!!!!!!Ui: Nemzetkozi Uzeleti iskolákban a kovetkezot tanitjak:Manapsag nem az szamit, hogy mit tudsz hanem, hogy kit ismersz aki tudja!!!!!azt hiszem ez sokat e...
avatar
Milan Yorgi
2011-09-08 09:21:46
Nem tudom mi értelme volt azt a sokmindent akkoriban belénk tömjék!Igaz,ki hitte volna akkoriban,hogy ilyenné alakúl a világunk.Mára nemsok maradt meg abból amit tanitottak.Talán sosem fogjuk használni.(..nem tudom,ki ,hogy van vele) . Akkoriban fel sem fogtam, hogy az a diploma amiért harcol az ember évekig,arra tud jó lenni,legtöbb esetben,hogy egyik hónapról a másikra élni.Muszáj volt a magam mestere legyek és ezzel az árral sodródjak..ami ép folyik.Ki kellett nyilni a világra.Én azt választottam,azoktól tanulok akiknek már van.Na hadlássuk,hogy is működik a dolog?!1997ben mikor munkába álltam,el nem tudtam képzelni,hogy van az mikor ő egész nap jön-megy,furikázik és mégis több van neki :) Mostmár tudom,vagyis rég tudom :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."