Itthon » Ifjúság

Haptákba vágták magukat a gimisek

Szalutálva, masírozva avatták be a Gimilitary kadétképző növendékeit - katonás gólyabálon voltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

GimiGolyabal2011
GimiGolyabal2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 22., 14:32
0 hozzászólás. 

A pontosság nagy erény egy ilyen parádés megmérettetésen és ez most a stílushoz mérten katonásra sikeredett – a kiírt kezdési időponthoz ragaszkodva hétkor videóval indult a Tamási Áron Gimnázium gólyabálja.

GimiGolyabal2011

A kisfilmből kiderült, hogy a harcban álló felek egy terület fölött nem tudtak megegyezni, háború tört ki és szükség lett az utánpótlásra. A Kadétképzővé átvedlett Gimi képezte az ifjoncokat: csak az volt a kérdés, hogy ki milyen rangot kap.

Szalutálva érkeztek a kilencedikesek: öt pár mérte össze tudását a katonai beavatón. A gólyatánc sem mindennapi körülmények között zajlott, ahogy az ének is mondta: elfogyott az erősítés vár a csata már. A nyitótánc után minden tanonc felesküdött arra, amit veterán bajtársaik, a végzősök diktáltak nekik. Ha az ügy megkívánja, az óráról is elmegyünk – hangzott a csatakiáltáshoz is méltó eskütétel, majd következett a tulajdonképpeni bál.

GimiGolyabal2011

Az első feladat a bemutatkozás volt: mindenki, az osztályának megfelelő katonás dallal fűszerezve adta a közönség tudtára, hogy igenis ők a legjobbak. Közben a nézők külön szórakozást is kaptak: okostelefonos közönségjáték szakította meg a próbákat, a végzősök pedig táncra perdülve kápráztatták el azokat, akik jó helyen ültek és látták az egészet. Ha nem lett volna kivetítő és élő egyenes adásban nem közvetítették volna a színpadi eseményeket, akkor bizony sokan lemaradtak volna a katonai parádéról.


Kemény fiúk, belevaló lányok

hangzott a műsorvezetőktől: ez a második próbatétel előzetesét jelentette. Fegyvert kaptak az elsőéves kadétok, akik célzóképességükről tettek tanúbizonyságot. A kihelyezett harci gólyákat kellett eltalálni - na nem egymásra, hanem a papírra festett céltáblára lőttek. Pontosabban a fiúk, a lányok addig tornáztak. Volt olyan hölgy, aki társát megszégyenítően nyomta a fekvőtámaszt. Volt akinek egy golyója talált, volt aki fel vagy elsült: a közönség nem unatkozott.

Katonás volt a nézőtéri kvíz is: a leggyorsabb, aki feljutott a kiképzőtáborrá alakított színpadra és helyesen válaszolt, az vitte a prímet, esetünkben az utalványt.

Nem csak a szórakozó közönséget, de a katonákat is kikérdezték, hiszen

mit ér a kadét, ha nem gondolkodik?


Erre a választ a következő próba adta. Három feladványt kaptak: katonai szlenget kellett emberi nyelvre lefordítani, iskolájukkal kapcsolatos kérdésre kellett felelni és a seregben használt rövidítésekről kellett megfejteni, hogy az mit is jelent valójában. Megtudtuk, hogy például a bakák körében a pumpa fekvőtámaszt fed, vagy a HKSZ, az harci készültséget jelenti.

Szerencsére a karaoke nem tartozott a teljesítendő feladatok közé, így inkább a szinkronizálásra koncentráltak a kilencedikesek. Természetesen katonai filmekből kaptak részletet, amikhez hangjukat kölcsönözték. A turpiság a történetben az volt, hogy megadott stílusban kellett mindezt megtenni, így például halhattuk, hogy milyen lehet a Szabadság, szerelem vicces mondatokkal.

Pihentek a gólyák, sőt azt is mondhatnánk, hogy kimenőt kaptak, de ezt nem ők, hanem a nagyok élvezték. A végzősök ismét birtokba vették a világot jelentő deszkákat és megmutatták, hogy nem csak a kiképzéstől lehet izzadni a Gimilitary résztvevőinek, hanem szórakozásra is van lehetőség ha eltávot kapnak.

GimiGolyabal2011

A következő feladatnál a lányokn kaptak főszerepet – öt perc alatt kellett sellőt varázsolni a fiúk hátára, persze nem a bűvésztehetségükre, sokkal inkább a rajztehetségükre voltak kíváncsiak. Öt sellő, öt perc alatt, öt stílusban mutatkozott meg az újoncokon. A zsűri pontozásában a tetoválások egyedisége számított. Míg a művek készültek, werkfotókat nézhetett a nagyérdemű.

 

A kiképzés vége

Utolsó próbaként akadálypályán kellett végigverekedniük magukat a fiatal katonáknak. Olajon átcsúszva, gumiabroncsok közt szökdelve, ládákon átugorva kellett egy fal mögött megkötözött lány kezeit kioldani. Ha az egyperces mentőakció nem sikerült, akkor a gólyalányok felrobbantak, azaz a fejük fölött lengő lisztes lufi kiszakadt.

A végén a nyertesek nevei előtt kiderült az is, hogy kinek sikerült megoldani a közönségküldetést, amihez egy okostelefon és a gólyabál plakátján látható kétdimenziós vonalkód volt szükséges. A megfejtés pedig magáért beszélt: Ezt nem éled túl. A díjazás előtt kihirdették a kilencedikes kampányműsor győzteseit is, idén a IX. D. bizonyult a legjobbnak.

GimiGolyabal2011

Ami pedig a péntek estét illeti ötödik helyen a IX.A. kadétjai Erdős Zselyke és Kapusi Zalán végeztek, a zászlós rangot, a negyedik pozíciót a IX.B.-sek, Dusinszki Sarolta és Barabás Hunor tudhatják magukénak, míg a dobogó legalacsonyabb fokára az E-sek állhattak, vagyis László Izabella és Geréb Zalán. A hadsereg főtisztje a D. osztály párosa Nagy Vanda és Gedő Zsolt lett, míg a gólyakirály és királyné, a Gimilitary esetében a legnagyobb rang a C osztály bakáit illette meg: ők Szikszai Kata és Tamás Barna.

Az UFF nagyterme a kiképzőtábor után party jelleget kapott és a hangulatért a No Limit legénységét tették felelőssé.

További képek katonás sorrendben fotógalériánkban sorakoznak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."