Itthon » Ifjúság

Evolúciós létrán ugráltak a bányais gólyák

Fejlődéstörténeti témával, technikai problémákkal és fél óra késéssel indult az idei Bányai Gólyabál. Evolúció a színpadon ősember módra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 27., 22:59
9 hozzászólás. 

Klisé szerint videóval indult a bányaisok beavatása és kijelenthetjük, hogy eddigi tapasztalataink szerint a leghosszabb, több mint 20 perces videó kissé zavarosra sikerült. Nem azért, mert nem hallottuk a kisfilm szövegét, hanem azért mert a történet sem volt teljesen tiszta.

BanyaiGolyabal2011

Fotó: Kakasy Botond

Majom-ősember-paraszt-városi nagymenő jelentette a fejlődés történetét, ha jól értettük. Illetve egy dolgot még leszűrtünk: a nők mindent túlélnek, hiszen a szereplők közül az ifjú hölgy maradt csak fenn, még az operatőr is kipurcant.

Barlanglakó gólyamadár – harsogták a beavatás főszereplői, majd a gólyatánc után feleskették őket: „amikor a folyósón tizenkettedikest látok, köszönök és félreállok". Így is tettek a Siculus Ifjúsági Házban is. Félreálltak azok, akikre nem került kellő voks, így hét pár kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy kiállja a beavatási szertartást.

BanyaiGolyabal2011

A bemutatkozás gördülékenyen ment, talán azért, mert előre házi feladatnak kapták a rövid versike megírását. A színpadi szöveg is jól sikerült majd' mindenkinek.

Meg sem pihenhettek, mert várt rájuk a következő próbatétel, amit Csülökszedés éhenkórász módra névre kereszteltek. A feladat hozzávalói 1 gólyafiú, aki fekve támasztja a színpad deszkáit, 1 lány, aki talicskaként tolja párját, 1 tál disznóláb és 1 veder.

 

Kilógott a disznóláb,

amit szájjal és a fentebb említett pozícióban kellett a vederbe juttatni. Evés után pedig evés következett, vagy inkább etetés, amolyan szívassuk meg a kilencedikeseket elgondolásban. Nyeltek a lányok és a fiúk még csak nem is nézhették, ugyanis szemüket bekötötték a derék végzősök, majd a gyümölcsöt a lányoknak kellett gyorsan – ahogy a műsorvezető fogalmazott: mint kacsa a nokedlit – szájba tömni.

Miután a lányok száját is próbára tették az evolúciós létrán menetelő emberek egyik fennmaradási formáját gyakoroltatták az ifjoncokkal. Összegyúrták a múltat a jelennel: gyűjtögető életmódot folytattak egy feladat erejéig, de nem a betevőt kellett összeszedni, hanem az ehhez szükséges pénzt.

BanyaiGolyabal2011

Nem aprózták el, illetve pont igen, mert aprópénzt szedtek össze a közönségtől. Volt, aki százon felül teljesített, már ami az érmék számát illeti, de akadt olyan ősember is, aki néhánynál többet nem zsebelt be. Hiába, nem ehhez szoktak a kőkorszaki szakik.

Szusszanásként a középiskola tehetséges tanulója, az Ifisztárból ismert és az X-Faktort is megjárt Czerják Izabella villantotta meg énektudását, majd a tizenkettedikesek divatbemutatója után ismét színpadra állt.

Videó: Csedő Attila

Karaoke nem, de szinkronizálás annál inkább szerepelt a próbatételek sorában, így a fiatalok megmutathatták mire lennének képesek, ha ők adnák hangjukat egy „neves" produkcióhoz, mint például a Barátok Közt című, ki tudja mikor indult sorozathoz.

Mire fellélegeztek volna a középiskola legfrissebb tanoncai már az utolsó próba következett, mindjárt kétszer. A szervezők rájöttek, hogy túl gyorsan lejár a kiképzés, így csavartak egyet a történeten. Első körben almával a fejen kellett táncolni, majd, hogy ez nehezebb legyen, a gyümölcsöt meg is kellett rágni. Közben pedig ropni párosban a színpadon.

BanyaiGolyabal2011

Ezúttal nem csak a gyorsaság számított, hiszen a közönség döntött a táncpróba végeredményéről. A népszerűségi versenyt – visítással kellett jelezni, hogy a publikum szerint ki volt a legrátermettebb – az egyes pár nyerte, mint utólag kiderült, nem hiába.

Eredményhirdetés előtt még kicsit égette magát a műsorvezető és a kihívott kilencedikes, akik amolyan parasztos párbeszédet erőltettek, nem hogy kevés sikerrel, hanem egyenesen semmilyen dicsőséggel. Esetükben igaz a mondás, a kevesebb vagy az egyáltalán meg sem történik több lett volna.

BanyaiGolyabal2011

A vége nem okozott meglepetést. A zsűri pontszámai alapján, a közönség nagy egyetértésével harmadik helyen végzett a 10-es sorszámú gólyapár Zoárd és Noémi, akik viseletükkel Fluor Tomira hajaztak, pontosabban sapkáztak. A képzeletbeli dobogó második fokára a 11-es páros (Tibor és Adél) került, míg a megtisztelő címet az 1-esek kapták. Az ősembereket hűen alakító közönség kedvencek Sanyi és Csilla.

Zárásként Czerják Izabella dalolt még egyet, aztán mindenki elindulhatott az evolúciós létra egy magasabb fokára.

Az evolúciós létra többi fokát és a bányaisokat megnézheted képgalériánkban, ide kattintva.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
SB
2011-10-28 11:05:06
Komolyak az cikk irok is!
Nem tom mire van ez a nagy arcuk, s mert orokke a nagy dumat kell adniuk, blamalni konnyu, de egy Normalis Cikket irni nem tudnak!! csak az askalodas s a szutyok folyik!! ami jo azt nem irjak, azt nem kell. Majd rohognek h mijen fasza tagok s megirhatnak barmit, de a vegen ki fog rohogni azt Fogjak eszreveni!!
avatar
SB
2011-10-28 11:07:46
Sirlamas
Itt laccik h a keves neha tobbb, mert a sok hulyeseg helyett valami normalisat irtatok volna,nagyobb lenne a dicsoseg!!!
avatar
boti
2011-10-28 11:12:16
SB, te ott voltál?
avatar
bedohazi
2011-10-28 11:12:21
Úgy néz ki, hogy nem esett le egyetlen dolog: ha leírtuk volna, amit valóban tapasztaltunk, akkor abban nem lenne köszönet. Szerintem ez eddig igenis korrekt, persze ha ugyanarról a gólyabálról beszélünk, mert, lehet ha szervezőként minden okésnak tűnt.
avatar
hahaha
2011-10-28 11:33:13
Sajna manapsag ossszecsapjak a golyabalt is a diakok...eleg baj, mert regebb ez volt az ev legjobban vart esemenye. A diaknapok is laposodnak. Nem ertem, h miert lett ilyen erdektelen a diaksag....
avatar
bebike
2011-10-28 20:42:01
hat nem tudom..... nekem tetszet az egesz. foleg hogy tudom hogy mennyit kinlodtak vele a 12.esek! legalabb is 2 szemely aki nagyon oda tette magat! az igaz hogy mara mar a golyabalok sem olyanok mint reg! de higgyetek el hogy nem a legegyszerubb feladat egy ilyen keretu esemenyt megszervezni! es megkerek szepen mindenkit hogy most csak azert ne mondjanak rosszat az esemenyrol mert a banyaisok szerveztek! ez a legocskabb dolog a vilagon, hogy valakiket azert lenezni, vagy csak azert kritizalni mert tegyuk fel, hogy az iskolanak nincs a legjobb hire! de higyetek el hogy a banyais 12.esek probaltak oda tenni magukat, hogy az iskola hirnevet legalabb egy fel fokkal megemeljek! es amit meg nagyon kiakarok hangsulyozni az, hogy nem is olyan konnyu egy jo golyabalt osszehozni , ha csak 2 szemelyben van annyi remeny, hogy majd a golyabal utan nem fogjak leblamalni oket! :( :a
avatar
Szokimondo
2011-10-28 22:41:08
Nem ezt a sz*rt kell olvasni..
BedoHazi bacsinak koszonojuk a kritikus sorokat :) de emberek mindenki jol tudja h a sajto azt mond amit akar.. aki ott volt az tudja h mien volt.. a sajtonak az kell h sokan olvassak.. a banyait mocskolni kell mert igy is mindenki azt teszi a Gimit magasztalni.. bedohazi igy is tett.. ;) Voltak apro technikai hibak mint ahogy lattam en is mint nezo.. de a technika ordoge szurt ki egy kicsit a rendezokkel... azontul nagyon tetszett a musor,es ezen a cikken kivul eleg sok pozitiv visszajelzest hallotam.A sajtonak ez a dolga.. ezt kell megirja mi kell az embereknek..de ugylatszik h egyeseknel nem szamit az h le jaratom e magam.. v sem..azzalj amit valojaban irok.. es h egy esemenynek par ugymond nem is annyira feltuno bakijabol ugymond bolhabol elefantot csinalok...Nem voltak sokan a golyabalon,de talan jovore ennyien sem lesznek,mert hala ennek a ciknek ismet sikerult le jaratni a banyait.. hiszen ez a dolga a sajtonak,azt kell irja ami kell a nepnek,jelen esetben a le jaratas..
avatar
Szokimondo
2011-10-28 22:48:33
Folytatas
Eleg rossz ebben a varosban,hogy egy egy iskolara ra ragadtak dolgok... es barmit is tesznek nem tudnak szabadulni tole.. banyai eseteben mit hallunk?? hat ahh banyai... ohh banyais diak.. akk biztos ien biztos olyan.. emberek jo lenne egyszer mindenki maga korul nezne korul.. es akkor piszkalna masokat..meg egy annyit,hogy nagyon tetszett a musor.. es szep volt fiuk/lanyok :) aki ott volt tudja h mi volt, aki meg nem... az vessen magara es ne ez a sz*r alapjan itelkezzen...
avatar
Lakatos
2011-10-29 02:16:39
re: Nem ezt a sz*rt kell olvasni..
En ott voltam a Gimin is es a Banyain is, orommel jelentem be, hogy a gimitol vettetek at 2011 legocskabb golyabalja cimet, xart se magasztalt itt Bedohazi me qrvara nincs amit. Ennyi vege kesz, majd jovobe jobb lesz. Elhiszem hogy sok munka volt a golyabalok mogott, de attol hogy az ember sokat dolgozik meg nem lesz feltetlen lesz jo.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."