Itthon » Ifjúság

Határokon ívelnek át az udvarhelyi gólyák

Hétszáz néző, nyolc nemzet, nyolc iskola, tizenhat gólya: péntek este a város legjobb diákpárja ülhetett fel a világ trónjára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011
Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011
szerkesztoÍRTA: CSULA-ALBERT ANDREA
2011. november 19., 17:59
1 hozzászólás. 

Furcsán indult az idei városi gólyabál, mintha a játék végére érkeztünk volna, elkezdték bekonferálni a nyertest. Szerencsénkre felvilágosítottak: nem érdemes így előreszaladni, egyszer nézzük, mik a játék előzményei.

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011

Fotó: Csedő Attila

A szokásos bemutatkozó videóban adták tudtunkra, hogy a népszerű játékra országonként két-két képviselőt várnak, így jelentek meg az arab, skót, amerikai, hawaii, japán, orosz, mexikói és francia küldöttek, hogy megnevezzék, kiket küldenek a megmérettetésre.

 

Zenés-táncos-piás ismerkedés

A játék résztvevői, azaz a városunk hét középiskoláját képviselő főgólyák egy igencsak ötletes tánccal nyitották a versenyt, amelyben megismertük a képviselt országok nemzeti tánclépéseit. Ezt újabb bemutatkozás követte, már az első próba keretében.

Videó: Koszta Ferenc

Volt, aki a táncot, volt, aki a nyelvet kívánta megmutatni, párjukat kinevezve tolmácsként (így tettek például a francia gimisek). Tequila, taco, vodka – a gasztronómiát is dicsérték. A jó öreg skót vicceket is feleleveníthettük, a japánok meg cserediákként állították be magukat.

Az oroszokról kiderült, annyit tudnak magyarul, hogy ellopták a tankot, s bár az arab Mohamed Ati 25 euróért árulja párját, a bemutatkozás csak olvasással sikerült. Az amerikai fiú moonwalk-al érkezett a színpadra, s a hollywoodi filmektől kezdve a Facebook-ig, mindent megkaptunk az Egyesült Államokból. Tudjuk azt is, hogy Hawaiion jó szörfözni, hogy sok ott a macsó, de ami biztos: „egész nap döglődnek a homokban, s biztosan jobb ott, mint a Kósban".

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011

Második megmérettetésként a tudást és a fizikai rátermettséget egyszerre vizsgálták a szervezők. A világtérképet kellett összerakniuk a lányoknak úgy, hogy annak szétszórt darabjait a fiúk jutatták el hozzájuk, egy labdán ugrálva. Volt, akinek az ugrándozás okozott problémát (talán nem jól fogta a labda „csücskét"), más az országokat keverte össze.

A következő próba előtt sor került az UFF-os táska kisorsolására, melynek esélyesei az elővételben jegyet váltók voltak. Mindenki meglepetésére, és az egyik főgólya szerencséjére, egy kedves apuka vehette át a díjat.

A világuralom megszerzéséhez

egy jó reklám elengedhetetlen.

Reklámszöveget kellett írniuk a gólyáknak a következő versenyszámban, mégpedig úgy, hogy belefoglalják a kezükbe kapott, igencsak érdekes tárgyakat.

A mexikói pallósok például a gyenge immunrendszerű gyerekeket vették védelmük alá, akiknek C vitamint, és spongyabobos gyerek sombrerót gyártanának. A japcsi mezősök szerint nem lesz szükség sem telefonra, sem szempillaspirálra, ugyanis, ha ők kapják a világuralmat, mindenki hatalmas szempillákkal születik, illetve gondolatolvasó lesz.

A pedásoknál megismertük a skót fogpasztát (amiben talán semmi sincs, de attól a színpadra nyomva „olyan, mint gólyafos a levegőben"). Ezzel mosnák tisztára a világot, miután olyanná egyesítették azt, mint a kezükben mutogatott nagy (és nem kínai!) húsvéti tojás.

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011

Gyűjtögetős próba következett. A közönség tagjai a bejáratnál kaptak képeslapokat, ezekből kellett minél többet összegyűjteni. A magas pontszám azoknak járt, akik fel is ismerték a képeslapon látható helyet, épületet. Volt, aki a Capitoliumot Skóciába helyezte át, a feltüntetett amerikai zászló ellenére, de kiderült, hogy a moszkvai ortodox templom igazából egy mézeskalács ház.

De láttuk a szultán multifunkcionális víkendházát is, és a „szép piros, kék víz felett haladó, sok kis autót utaztató" Golden Gate-et. A legügyesebbek talán a Hawaii-ról érkezett kósosok voltak, akik majdnem mind felismerték a helyszíneket. Voltak, akiknek annyira nem ment a gyűjtögetés, így az arab predások „elosztogatták" az övéiket, a japánok képeslapján pedig annyi minden volt, hogy el se tudták mondani.

 

Fékezett habzású kornyikálás

Utolsó próbaként, talán a Székelylend produkciójára való felkészülés gyanánt jött a „rég hiányolt" karaoke. Lehet, hogy a világ nyelveit akarták a szervezők megismertetni a gólyákkal, csak azzal nem számoltak, hogy a LIMFAO partyhimnuszát többen tudják, mint az arab DIDI-t.

Meglepetésünkre, a partyslágerek is nehézséget okoztak, ahogyan a Sweet child o' mine, vagy a Somewhere over the rainbow is. Ezek után igazán sajnálhatjuk a szegény japán mezősöket, akik nemi gazán ismerték a T.A.T.U. rég elfeledett slágerét.

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011

A hangszálpróbálgatás után fel lehetett lélegezni, majd nevetésbe fulladni, ugyanis a színpadra érkezett Kozma Attila és Lung László Zsolt. A Székelylend duó röhögtetői „szimpatikus testyükkel nagy cselt mutatni" próbáltak, több-kevesebb sikerrel. Lájkoltunk Fluor Tomival, szerettük Arankát, eltörtük a tükrötököt. Megtanítottak minket Nintendóval gondolatot olvasni és végigkövethettünk egy repülőgép-eltérítést.

 

Diákok a világ trónján

Miközben a kissé megürült teremben a közönség a rekeszizmokat próbálta ellazítani, megszületett a zsűri döntése. Mindenképp érdemes volt a gólyáknak a határon túlra látogatni, ugyanis mind a hét gólyapár egy külföldi utazáson vehet majd részt.

Itthon_Ifjusag/varosigolyabal2011

Az egykori és jelenlegi UFF-osok által képviselt zsűri szerint a Határok nélkül játék során a világuralomra a következő ország képviselői bizonyultak a legmegfelelőbbnek: Bokor Beáta és Puskás Artúr személyében Oroszország, azaz a Refi lett a nyertes. A dobogó második fokára a skót pedások, Mihálykó Szilvia és Vass Tamás állhattak, a harmadik helyet a francia gimisek, Szikszai Kata és Tamás Barna foglalták el.

Az előadást fergeteges buli követte, szintén a Siculus Ifjúsági Ház nagytermében, a hangulatfelelőst pedig az újonnan nyitott Face Tea House (az egykori Tea Pub) biztosította.

A világuralomra törő gólyákat fotógalériánkban nézheted meg



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
NarancsHéj
2011-11-19 19:40:54
8 gólyapár volt :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."