Itthon » Ifjúság

Tudász vetélkedő huszadszorra

A XX. Tudász műveltségi vetélkedő megyei szakaszát kedden tartják Székelyudvarhelyen. Városunkból három iskola is érdekelt a versenyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/tudasz2011
Itthon_Ifjusag/tudasz2011
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. december 19., 12:45
0 hozzászólás. 

A középsikolások számára rendezett Tudász általános műveltségi vetélkedő huszadik versenyét kedden 16 órától tartják a Digital 3 Televízió nagytermében. A megyei szakaszon a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium, a Tamási Áron Gimnázium és a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium, a szentegyházi Gábor Áron Líceum, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum diákcsapatai vesznek részt, közülük kerül ki a továbbjutó az országos Tudászra.

Itthon_Ifjusag/tudasz2011

Fotó: archív

A Lisztomániától Tudományiáig címet viselő verseny próbái az idei év nagyobb évfordulóihoz kapcsolódnak. Néhány érdekesebb „versenyszám" a műsorból: Liszt Ferenc-szupersztár, A korondi székely és Hitler tölgyfája, Afrikai trónon egy magyar gróf, A román holokauszt, Pearl Harbour - egy végzetes tévedés?, Barbarossa hadművelet.

Az Eötvös József Szakközépiskola aerobic tánccsoportja egy különleges fellépéssel adózik Liszt Ferenc emléke előtt. A rendhagyó módon megszervezett vetélkedőn „találkozhatunk" II. Rákóczi Ferenccel, Mikes Kelemennel, Báthory Istvánnal, Zrínyi Ilonával és sok más híres személyiséggel, és nem hiányozhat a gyakorlati próba sem, ezúttal színjátszást láthatunk (Bajor Andor középiskolás módon).


címkék: tudasz vetelkedo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."