Itthon » Ifjúság

Minden ami EU: idén is tevékeny lesz a Europe Direct iroda

Idén is szakszerű, pontos és naprakész tájékoztatást nyújt az Európai Unióhoz kapcsolódó témakörökben az ötéves Europe Direct iroda.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/europedirect0207
Itthon_Ifjusag/europedirect0207
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 07., 12:40
0 hozzászólás. 

2012-ben is az UFF-al társszervezésben megvalósított rendezvényeken találkozhattok a Europe Directtel. Az irodában ingyenes kiadványokhoz is hozzá lehet jutni, és szakkönyveket is kölcsönözhettek a Europe Direct könyvtárából. Proaktív tevékenységet folytatva Székelyudvarhely iskoláiban is jelen lesz az iroda csapata, ahol tematikus előadásokat, bemutatókat terveznek.

Itthon_Ifjusag/europedirect0207

Márciusban Európa jövője címmel szerveznek beszélgetést, ahol az Európa 2020 Tervet mutatják be. A stratégia célja a válságból való kilábalás, és az európai gazdaság felkészítése a következő évtizedre.

Az Európa 2020 Terv a tudást, az innovációt, az oktatást és a digitális társadalmat középpontba helyező intelligens növekedést, a hatékonyabb erőforrás-felhasználást elősegítő és a versenyképességet növelő fenntartható növekedést helyezi előtérbe. A program az udvarhelyi Europe Direct Központ és a Hargita megyei európai uniós tájékoztató szolgáltatások közötti partnerség alapján jön létre.

A rendezvény keretében összefoglalót nyújtanak az Európai Bizottság oktatási és képzési kezdeményezéseiről, melyeket az egész életen át tartó tanulás programja foglal össze.

A program lehetővé teszi, hogy az Európai Unió polgárai életük bármely szakaszában ösztönző jellegű tanulási lehetőségeket vehessenek igénybe. Ide tartoznak a Comenius (iskolai oktatás), az Erasmus (európai felsőoktatás), a Leonardo da Vinci (szakoktatás és szakképzés) és a Grundtvig (felnőttoktatás) programok.

Keressétek fel az UFF irodát a Kossuth utca 20 szám alatt, és tájékozódjatok a Europe Direct szolgálat segítségével. Az edo@uff.ro címen szívesen fogadnak minden olyan ötletet, észrevételt és javaslatot, amivel szerintetek hozzájárulhatnak az iroda szolgáltatásainak színesítéséhez, munkájuk hatékonyabbá tételéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."