Itthon » Arcok

Addig él, amíg dolgozik az ember

Aktívnak kell maradni, szerinte ez a boldog élet titka. Bordás József fodrász két hajvágás között szakított időt a kérdéseinkre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szikszaierno02

Indulás haza, a választott életembe

Újrakezdte az életét 38 évesen, hazaköltözött...
biharilorant01

A fásultságban semmire nincs igény

De meg lehet teremteni. Bihari Lóránttal, vagyis Kukával...
elviraneni02

A város arcai: Csak másnap kell veszekedni!

Nagy humorista Elvira néni, csak próbálja titkolni....

bordas jozsef4
Bordás József 72 évesen is aktív.
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. május 02., 10:24
0 hozzászólás. 

Milyen a lelkiállpotod most?

Teljesen kiegyensúlyozott. Meg vagyok mindennel békélve.

Mi az ami a legjobban elkeserít?

Ha rossz az egészségi állapotom.

Történt-e az életedben igazi csoda?

Szerintem az a csodálatos, ha az ember az élete célját eléri. Én úgy érzem, hogy elértem, van családom, gyerekeim, nyolc unokám, és még a 72-ik évemben üzemképes dolgozó tudok lenni. Ezt sose hittem volna.

Hol élnél legszívesebben a világon?

Székelyudvarhelyen, azért, mert ide kötnek a gyökereim. Akárhányszor elmentem a világba bárhova kirándulni, mindig kellemes volt, nagyon sokat jártam, de mindig örömmel jöttem haza, hogy a sok szépet hozzam magamba zárva.

Hogyan szeretnél meghalni?

Úgy, ahogy a Jóisten rámmérte. Ebben nem lehet válogatni.

Mikor és hol voltál életedben a legboldogabb?

Mondhatom, hogy egész életemben az voltam, mert családot alapítottam, jó feleséget kaptam, akivel együtt tudtuk vinni a terheket. Az nagy boldogságot jelentett. Sokszor még jobb, ha küzdelmesebb az élet. Nem jó megállni. Sokan kérdezik, minek kell te dolgozzál? Nem azért mert rá lennék szorulva. Szeretek dolgozni. Én sok öregnek ajánlom, hogy dolgozzon, és ne vonuljon vissza, mert addig él, míg dolgozik egy ember. Utána nem kapja a helyét. Ezért halnak meg sokan. Aktívnak kell maradni, addig élet az élet. Én örömömet lelem abban, amit csinálok.

Min tudsz igazán felháborodni?

Ha olyan emberrel találkozok, aki próbál átverni. De azon is hamar túlteszem magam. Sokszor kérdezi a fiam, hogy tudom ilyen hamar feldolgozni? Hát én hiába idegesítem magam, mert akkor én maradok a kárral.

Mi az a tulajdonság, amit túlértékelünk?

Az ember mindig azzal foglalkozik, ami számára a legkedvesebb. Ezért ez mindenkinél változó, hogy mit értékel túl.

Mi a számodra legértékesebb tulajdonod?

Ez a családi vállalkozás, ami nagyon fontos nekünk.

Mit kívánnál magadnak egy jó tündértől?

Szinte semmit. Az öregapám mondta mindig: olyant álmodjunk, amit meg is valósítunk. Hülyeséget ne álmodjunk. Ez olyan, mint az imádkozás: elmondom, hogy segíts meg Uram, de nekem azért tenni is kell.

Melyik élő embert csodálod leginkább?

Azt az embert csodálom, aki nagy kort megél, és még akkor is vág az esze. Van rengeteg kuncsaftom, akik idősek, de szellemileg még nagyon frissek. Például van egy nagyon öreg bácsi, aki 1920-ban született, Nagy Ákosnak hívják, megyei jogtanácsos volt. Néha még lejön hajat vágatni.

Kinek tennéd fel ezeket a kérdéseket?

Derzsi Andrásnak, aki hitoktató volt a Gimiben.

A Proust-kérdőív nevét a francia író, Marcel Proust (1871-1922) után kapta. A kérdéseket nem ő találta ki, csupán az ő válaszai miatt váltak híressé, a feljegyzések szerint ugyanis Proust két különböző időpontban is válaszolt az egyébként több mint harminc kérdésből álló sorozatra.

A következőkben interjúalanyaink tetszőlegesen kiválaszthatnak a Proust-kérdőív kérdéseiből tizenegyet, az utolsó, vagyis, hogy kinek passzolnák tovább a kérdőívet, mindenki számára kötelező.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."