Itthon » Arcok

A világ egyik legszebb helyén lakunk

Megjárta a Himaláját, több szerelme is van egyszerre, és szereti Forrest Gump-ot. Tóásó Istvánt, a Tomcsa Sándor színház világosítóját faggattuk.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szikszaierno02

Indulás haza, a választott életembe

Újrakezdte az életét 38 évesen, hazaköltözött...
biharilorant01

A fásultságban semmire nincs igény

De meg lehet teremteni. Bihari Lóránttal, vagyis Kukával...
elviraneni02

A város arcai: Csak másnap kell veszekedni!

Nagy humorista Elvira néni, csak próbálja titkolni....

Toaso Istvan
Ha nem a színházba megy, akkor a hegyre. Fotó: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. május 16., 15:27
0 hozzászólás. 

Mit kívánnál magadnak egy jó tündértől?

Egészséget. Az a legfontosabb dolog szerintem. Ahogy az idő telik, egyre sérülékenyebb az ember, és ha olyan jellegű dolgokat csinál, mint én, ahhoz nem árt az egészség, mert nagyon gyakori a sérülésveszély.

Mi vagy ki életed legnagyobb szerelme?

Az élettársam, a hegymászás, a munkám, a biciklizés, a sízés. Mindig megtalálom a boldogságomat abban, amit csinálok.

Mi eddigi életed legnagyobb teljesítménye?

Hát talán az, amikor feljutottam 8 ezer méter fölé a Himaláján. Kicsit csalódás is volt, mert egy vihar miatt épp a csúcsig nem tudtam felmenni. Ott tisztába tudod tenni a dolgaidat, hogy mik az erényeid, mik a hibáid. Amikor egy sátorban kell lakni másfél hónapot, az próbára teszi az ember tűrőképességét fizikálisan és mentálisan is. Vagy egy csomó olyan dolog, ami csak ott tisztul le benned. Utána hazajössz, és látod, hogy milyen problémákkal küszködnek egyes emberek, és azt gondolod, ezek nem is problémák.

Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk?

Mostanában elég sok mindent. Általánosságban úgy fogalmaznám ezt meg, hogy régebb sokkal többet kellett ahhoz tenni, hogy elismerést kapj. Ma már kettőt lépsz, és megtapsolnak.

Mi az, amitől a legjobban félsz?

A kiszolgáltatottságtól.

Kinek a sorsára cserélnéd el az életed?

Én igazából elégedett vagyok az enyémmel. Egy napra viszont nagyon sok mindent kipróbálnék, puszta kíváncsiságból. Például, hogy milyen lehet űrhajósnak lenni, vagy leugranék a sztratoszférából.

Mi az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban?

Néha túl engedékeny vagyok, hamar kötök kompromisszumot.

Melyik élő embert csodálod leginkább?

Nagyon sok embernek a munkásságát tisztelem. Nem kell ehhez híres ember legyen, bárki lehet a segédmunkástól az iskolaigazgatóig. Elsősorban emberek vagyunk, aztán utána vagyunk színészek, orvosok, igazgatók, takarítónők. Talán azokat csodálom a leginkább, akikben ez végig meg tud maradni, a legnehezebb helyzetben is.

Hol élnél legszívesebben a világon?

Én itt nagyon jó helyen vagyok. A világ pár országában voltam már Ázsiától Dél-Amerikáig, de még mindig azt mondom, hogy a világ egyik legszebb helyén lakunk.

Ki a kedvenc irodalmi vagy film-béli hősöd?

Nagyon szeretem Tom Hanks-et a Forrest Gump-ból. Sosem panaszkodott, mindig túltette magát bármin, nem gyötrődött annyit, és mindent a legjobban próbált csinálni.

Mi az, amit a legjobban sajnálsz a múltadban?

Az időt, amit úgymond üresjáraton töltöttem, tartalmasabban kellett volna megélni.

Kinek tennéd fel ezeket a kérdéseket?

Nagy Pálnak. Kíváncsi lennék, hogy miként éli meg ezeket a dolgokat.

A Proust-kérdőív nevét a francia író, Marcel Proust (1871-1922) után kapta. A kérdéseket nem ő találta ki, csupán az ő válaszai miatt váltak híressé, a feljegyzések szerint ugyanis Proust két különböző időpontban is válaszolt az egyébként több mint harminc kérdésből álló sorozatra.

A következőkben interjúalanyaink tetszőlegesen kiválaszthatnak a Proust-kérdőív kérdéseiből tizenegyet, az utolsó, vagyis, hogy kinek passzolnák tovább a kérdőívet, mindenki számára kötelező.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."