Itthon » Civilek

Sétálj a szoptatásért

Az Udvarhelyszéki Anyák közössége és Gondviselés Segélyszervezet augusztus 1-jén és 2-án szervezi meg a Séta a szoptatásért mozgalmat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Szoptatás mozgalom
Séta a szoptatásért mozgalom
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 31., 11:42
0 hozzászólás. 

A városlakók már döntöttek. és ők is fontosnak tartják mozgalmunkat, hisz a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) által meghirdetett Ön Dönt alapból 2012 májusában 276 szavazattal támogatást nyertek erre a programra.

A projekt célja elindítani egy mozgalmat, melynek keretében folyamatos és kampányszerű kommunikációval biztosítsák a várandós kismamákat, frissen szült édesanyákat, hogy aktuális, közérthető, tévhitektől mentes információkhoz jussanak a gyermekvállalás, szülés, szoptatás, gyermeknevelés témákban magyar nyelven.

A generációk óta felgyűlt anyatejes táplálási, szoptatási, babatáplálási, gyereknevelési tévhitek eloszlatásával új, megalapozott és hiteles információk terjesztésével (LLL, WHO, Szoptatást támogató baba-mama csoport) a projekt esélyt akar adni a jövő generációnak arra, hogy érzelmileg, lelkileg és fizikailag sokkal egészségesebb körülmények között cseperedjen fel.

A kampány célja, hogy segítse az állapotos vagy fiatal csecsemős anyukákat, az olyan gyermekes anyukákat, akik még terveznek gyereket, hisz a legtöbb szoptatási nehézség elkerülhető vagy megoldható a megfelelő elhatározás, információ és támogatás birtokában.

„Szeretnénk rávilágítani arra, hogy az anyatej tápszerrel való helyettesítése olyan, mint betegség esetén az alternatívaként alkalmazott gyógyszer. Értékünk az egészséges gyermek! Célunk a babákat váró és kisbabákat nevelő édesanyákban és családjaikban tudatosítani, hogy a csecsemő számára a legtermészetesebb táplálkozási forma az anyamellből való szoptatás, és a legegészségesebb táplálék az anyatej. A ma gyermekei a holnap felnőttjei, értük indította el az Udvarhelyszéki Anyák csoportja városunkban és környékén az anyatejes táplálást népszerűsítő mozgalmat" – olvasható a közleményben.

sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."