Itthon » Civilek

Átadják a Pápai Páriz Ferenc-díjakat

A tizenharmadik ünnepélyes díjkiosztót szeptember 10-én, hétfőn délután 5 órától tartják a Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Pápai-Páriz Ferenc-díj
A díj az orvostudomány legjobbjainak jár
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 04., 16:31
0 hozzászólás. 

A Pápai Páriz Ferenc Alapítványt a neves székelyudvarhelyi dr. Balla Árpád gyermekgyógyász főorvos ezelőtt 12 évvel, 2000 februárjában alapította.

A hírneves orvostudós nevét viselő alapítvány létrehozójának szándéka és célja konferenciák szervezésével, pályázatok kiírásával és más szakmai fórumok szervezésével segíteni az erdélyi orvosok, gyógyszerészek szakmai továbbképzését, ugyanakkor elismeréssel adózni azoknak, akik kiváló szakmai munkát végeznek.

Az évente kiosztott Pápai Páriz Ferenc-díjat idén tizenharmadik alkalommal ítélte oda az Alapítvány kuratóriuma (dr. Balla Árpád elnök, dr. Balla Tünde gyógyszerész, dr. Arros Melinda családorvos, alelnök, dr. Simma Melinda családorvos, dr. Oláh Bányai János Ferenc aneszteziológus, főorvos, dr. Szentannai Dénes FOG főorvos, ifj. Balla Árpád) három, az erdélyi orvostudomány neves képviselőjének.

A szovátai Sánta Csaba szobrászművész által tervezett, Pápai arcmásával díszített bronz emlékérmet és az elismeréssel járó kísérő oklevelet szeptember 10-én, hétfőn nyújtják át az arra érdemesítetteknek.

Életműdíjat kap dr. Széplaki Attila kolozsvári ortopédprofesszor és a csíkszeredai dr. Zágoni Elemér nyugalmazott gyógyszerész. Tudományos kutatói munkájáért a kuratórium Orbán Kiss Károlyt, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem adjunktusának ítélte az elismerést.

A Művelődési Ház koncerttermében 17 órakor kezdődő eseményen dr. Balla Árpád, alapító és elnök köszönti a résztvevőket, ismerteti a névadó munkásságát és az Alapítvány eddigi tevékenységét.

A Pápai Páriz Ferenc Alapítványról, tevékenyégéről, a korábbi díjazottakról ide kattintva olvashatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."