Itthon » Civilek

A Baróti-havasokba túráznak hétvégén

Szombaton, január 19-én a Baróti-havasokat hódítják meg az ekések, megmásszák az 1017 m magas Görgő csúcsot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Havas túra
Kétnapos túrát szervez az UEKE
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 17., 11:25
0 hozzászólás. 

A gyalogtúra a Sugás-fürdőről indul, egy kemény kapaszkodó felvezet a lapos tetőre, ahol az erdőben rátalálnak a csúcsot jelző táblára. Innen tovább gyalogolnak a lapos tetőn a Havad csúcsra (1019 m), majd beereszkednek a valamikor híres erdélyi fürdőre, Előpatakra. Megkóstolják a borvizet, majd elgondolkozhatnak azon, mennyire igaz a római szállóige, mely szerint „sic transit gloria mundi", vagyis így múlik el a világ dicsősége!

Előpatakról visszamásznak a Baróti-havasok fő gerincére és a Mészégető-tető, Bodos-tető érintésével visszatérnek a Görgő csúcsra, ahonnan beereszkednek Súgás-fürdőre. A gyalogtúra hossza kb. 20 km, a szintkülönbség 250 m. Nem nehéz, de hosszú túra, amely nagy hó esetén komoly erőfeszítést igényel. Megtételére 8-9 órát lehet számítani.

A téli időjárást mindenki vegye figyelembe - kényelmes bakancs, lábszárvédő, réteges meleg öltözet, sál, sapka és kesztyű, elemlámpa kötelező mindenki számára. Ajánlott a hálózsák is!

A túrát két naposra tervezik, 19-én megmásszák a Baróti-havasok legmagasabb csúcsát, vasárnap, 20-án délelőtt pedig Sugás-fürdőn sízni lehet (sílécek kölcsönözhetők a helyszínen).

Szállás Sugás-fürdőn egy panzióban lesz, az ára kb. 20-25 lej egy éjszakára. A szállást előre le kell foglalni, ezért kérnek minden résztvevőt, hogy csütörtök délután 18 óráig jelezze szándékát Szőcs Melindával, a túra vezetőjével, a 0741-450567-es telefonszámon.

Találkozó szombaton reggel 6 óra 30 perckor a C+C parkolójában. Kiskocsikkal utaznak Sugás-fűrdőig, aki teheti, menjen azzal.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."