Itthon » Civilek

Együtt a húsvéti úton – öt nap, öt felekezettel

Ismerkedésre, közös imára hívnak és a húsvétra hangolnak a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban szervezett ökumenikus estek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

szentpiohaz1
A 2011-ben felavatott Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház. Fotó: facebook
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. március 18., 08:50
0 hozzászólás. 

Első alkalommal szerveznek ünnepre hangoló, a történelmi egyházak életének megismerését indítványozó rendezvénysorozatot a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban március 18–22. között. Az Együtt a húsvéti úton – öt nap öt felekezettel hívógondolatú estéken együtt imádkozhatnak a különböző felekezetű résztvevők azokért, akik vallási meggyőződésük miatt hátrányt szenvednek, illetve a vegyes házasságokban élőkért. A programsorozat minden este hat órakor kezdődik a Dózsa György utca 15. szám alatt.

Az első, március 18-i, hétfői nap témája: Az Úrral járni – együtt a beszélgetésben. A lelkigyakorlatos ház kápolnájában tartandó szentmise főcelebránsa Diósi Dávid, egyetemi adjunktus, a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet vicerektora. A homíliát László Attila, a Szent György egyházközség plébánosa mondja; közreműködik a Psallite vegyes kar Simó Zsuzsa vezényletével. Ugyanaznap este 7 órától a Szent Pio-teremben Beszéljünk XVI. Benedek pápáról – Joseph Ratzinger és a liturgia címmel vetített képes előadást tart Diósi Dávid.

Március 19-én, kedden Az Úrral járni – a szabadság felé címmel Budai Lajos Dániel székelyudvarhelyi baptista lelkész elmélkedését hallgathatják meg, közreműködik a baptista gyülekezet férfikara. Az istentisztelet után a baptista egyházat Budai Evódia mutatja be.

Március 20-án, szerdán Makkai Ilkei Ildikó bencédi unitárius lelkész Az Úrral járni – a föld gyermekeiként témáról beszél. Az istentiszteleti énekeket a székelyderzsi Kornis Kata Asszonykórus énekli. A Magyar Unitárius Egyházat id. Szombatfalvi József székelykeresztúri lelkész mutatja be.

Március 21-én, csütörtökön Az Úrral járni – Jézus barátaiként címmel Tóth Károly csíkszeredai evangélikus lelkész tartja az elmélkedést a Szent Pio-teremben. Közreműködik: Máthé Vilma ny. zenetanár.

Március 22-én, pénteken Bekő István Márton, a Bethlen-negyedi református gyülekezet lelkipásztora Az Úrral járni – ünnepeljünk együtt címmel buzdít. Este 7 órától vetítéssel mutatják be Magyari Hunornak az Erdélyi Református Egyházkerület templomairól készült 15 albumát. Közreműködik a Bethlen Gábor Dalárda, Máthé Vilma vezényletével.

A rendezvényekkel kapcsolatosan érdeklődni a 0745-489743, 0745-489690, 0266-210537-es telefonon vagy a hazpio@gmail.com e-mail címen lehet. 

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."