Itthon » Civilek

Iratkozz a gyümölcsfeldolgozó manufaktúrához

A közeledő gyümölcsérésre való tekintettel, ettől a héttől már lehet iratkozni a farkaslaki manufaktúra várólistájára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Gyümölcs
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 22., 14:31
0 hozzászólás. 

A Székelygyümölcs Egyesület által működtetett farkaslaki gyümölcsfeldolgozó üzemben már készülnek a szezonra, az elkövetkező hetekben várják a gazdák jelentkezését. Amint beindul a gyümölcsérés, valamint összegyűl egy bizonyos mennyiségű gyümölcs, máris indul a munka.

„Az elmúlt évhez képest nem lesznek nagyobb változások, a gazdáknak most is iratkozniuk kell, mi pedig ugyanúgy igyekszünk betartani a szabályokat. A legfontosabb, hogy mindenkinek szigorúan tartania kell magát a jelentkezési sorrendhez és az előre bejelentett mennyiséghez" – fogalmazta meg a gazdákat leginkább érintő előírásokat Már István, a Székelygyümölcs Egyesület elnöke.

A feldolgozó irányítója elmondta, a szabályok betartására kérik majd az érintetteket, hisz szeretnék elkerülni az olyan eseteket, amikor valaki az előre bejelentett mennyiség helyett a duplájával állít be, így emiatt az egész napi terv borul.

„A gazdáknak mindenképp érdemes időben, még a gyümölcs leszedése előtt érdeklődni arról, hogy mennyire telített az üzem kapacitása, hisz a megfelelő ütemezés garantálja a termés jó minőségét. A hosszabb várakozás mind mennyiségi, mind minőségbeli veszteséget okozhat a gazdáknak" – magyarázta Már István.

Az egyesület elnöke ugyanakkor hozzátette, a gazdák hatékonyabb kiszolgálása érdekében idén elindítják az éjszakai feldolgozást is.

A feldolgozással kapcsolatban érdeklődni, illetve iratkozni a 0755-627.533-as telefonszámon, György Mátyásnál az üzem gondnokánál lehet.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."