Itthon » Civilek

Kalákában épül a mezítlábas park

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum kezdeményezésére mezítlábas parkot alakítanak ki a székelyudvarhelyi lakosok szombaton, augusztus 17-én, 9 órai kezdettel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Mezítlábas Park
Mezítlábas Park
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 12., 15:18
0 hozzászólás. 

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy minden szorgos önkéntesre szükség van, kiemelten fafeldolgozásban jártas férfiakra és mindenkire, aki fontosnak tartja a mezítlábas park létesítését Székelyudvarhelyen.

A mezítlábas parkot a Városi Park bekerített játszóterén alakítják ki, ide várják a szervezők az önkéntes segítséget.

Mi az a „mezítlábas park"?

A mezítlábas park lehetőséget nyújt gyerekeknek, fiataloknak és bármilyen korosztálynak, hogy különböző anyagokból kialakított (homok, kavics, gallyak, kukoricacsusza stb.) ösvényen cipő nélkül sétáljanak, ezzel elkerülve, javítva a lúdtalpat, a helytelen testtartást, illetve stimulálva a talp izomzatát és az idegrendszert. A mezítlábas park tervezett helyszíne a Sétatéren található játszótér.

Úgy Székelyudvarhelyen, mint más városokban élő gyerekek esetében nagyon gyakran fellelhetők a különböző lábdeformitások. Kevés lehetőség adódik a gyereknek a mezítlábas sétákra, ezzel nagyon kevés inger éri a talpak izomzatát, melynek eredményeképpen bekövetkezik a bokasüllyedés, lúdtalp, melyek később a teljes gerincre negatív hatással vannak. A lúdtalp és bokasüllyedés a felnőttek között is gyakran fellelhető, nevezhetjük népbetegségnek is akár, mely a kor előrehaladtával egyre kevésbé javítható.

Mezítlábas Park

A Sétatéren található játszótéren sok olyan szabad felület van, mely megfelelő a mezítlábas park kialakítására, ezzel lehetőséget adva a szülőknek, gyerekeknek, fiataloknak a sokszor feledésbe merült, de egészségünk szempontjából nagyon fontos láb izmok edzésére, stimulálására.

Ilyen park, környékünkön, Csíkszentmártonban működik, de magyarországi településeken szép számban található már erre alkalmas, kialakított sétálóösvény.

A projekt partnerei, támogatói a Székelyudvarhelyi Közösség Alapítvány, a Civil Kurázsi Egyesület, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal, a Pelenka Diszkont, az Aktakukac és még sok névtelen egyéni támogató.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."