Itthon » Civilek

Középmezőnyben füstölögtek az udvarhelyiek

A csapatverseny hatodik helyén végeztek az udvarhelyi pipások a hétvégén, a magyar bajnokság harmadik fordulójában Szigetváron.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

pipaszeigetvar1
Sűrű füstben az udvarhelyi pipások
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 09., 16:12
0 hozzászólás. 

Tíz csapatban negyvenöt versenyző nevezett be a 13. Szigetvári Zrínyi Kupára, köztük a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub négy pipása, Tamás György, Bíró Mihály Attila, dr. László Sándor és portálunk munkatársa, Katona Zoltán „füstölögtek" a szigetvári városháza dísztermében.

A szervező helyiek pipaklubjának tagjaként a Kisváros című egykori filmsorozatról elhíresült település polgármestere, Kolovics János is asztalhoz ült füstöt eregetni.

A verseny McBarren Vanilla Cream dohánnyal és Szabó Bruyere Rustic pipákkal zajlott több mint két órán át. A versenyzők ugyanolyan pipát, tömőfát, három gramm dohányt, két szál gyufát kapnak, azzal a céllal, hogy ötperces előkészítés és egy perc rágyújtás után minél tovább füstölögjön a pipájuk. Az egyéni győztes, Hegyháti Szilárd (Dombóvári 424 Pipaklub) 2 óra 6 perc 45 másodperccel lett első.

pipaszigetvar2A csapatok versenyét a Debreceni Csokona A csapata nyerte 5:13:50-nel a tagok összesített ideje alapján, az udvarhelyi négyes hatodik lett a versenyben. Négyük közül dr. László szívott a legjobbat, átlépte az egy órát, 1 óra 2 perc 2 másodperces idővel egyéniben nyolcadik lett. Ezt Bíró Mihály Attila is megközelítette 51 perc 35 másodperccel, míg Tamás és Katona pipája 26:57, illetve 23:10 percig engedett ki füstöt.

Nyolc hölgy is versenyzett, megmérettetésüket a debreceni Eperjesiné Hevesi Anikó nyerte 2 óra 2 perc 10 másodperccel, amivel az összetett verseny ezüstérmese is lett.

A magyar bajnokság ez évi utolsó fordulóját november 30-án tartják Debrecenben, a második Székelyudvarhelyen volt. A magyar válogatottban több klub képviselői októberben a lengyelországi Poznanban vesznek részt az Európa-bajnokságon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."