Sport » Egyéb sport

Jól szívták az udvarhelyiek

A budapesti Aranyfüst Pipa Klub győzelmével ért véget a X. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó Verseny szombaton. A helyiek is jók voltak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

pipaverseny-10
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 27., 12:10
0 hozzászólás. 

Összesen 14 csapat nevezett be a Küküllő Szálloda éttermében tartott versenyre, ami a magyar nemzeti pipaszívó bajnokság második fordulója is volt egyben. Több pipaklub, köztük az udvarhelyi Polgári Pipaklub, két csapattal is benevezett, egy csapat minimum három, maximum öt főből állhatott.

pipaverseny-11A csapatverseny mellett egyéni megmérettetés is volt: összesen nyolc hölgy és ötven férfi nevezett be, utóbbiak közül hárman voltak csapaton kívüliek, akik csak az egyéni versenyen vettek részt.

A verseny kezdete előtt Bajusz Géza, a Magyar Pipaszövetség elnöke tartott beszédet, illetve szabályismertetést, majd kiosztották az egyforma pipákat, a tömőfát, a három gramm dohányt és a két szál gyufát.

pipaverseny-05Egy gyors pipavizsgálat és az ötperces tömési periódus után elindult az időmérő, következhetett a rágyújtás. Egy hölgyversenyző elhibázta, nem gyulladt meg a pipája, így az övé lett a vigaszdíj, egy nagy zacskó gyufa.

Meglepő módon elég sokan kiestek már a legelején, az első tíz percet sem bírta ki a pipájuk. Köztük korábbi világbajnokok is voltak, például a dombóvári Horváth Tamás.

Az első fél óra is egyfajta határvonal volt, majd egy óra után már csak néhány asztalnál ültek pipázók. Minden asztalnál egy bíró foglalt helyet, aki a szabályok betartását ellenőrizte, illetve kieséskor a versenyző lapját leadta a főbírónak.

pipaverseny-06Az udvarhelyi klubból két versenyző, Balaskó Róbert és Nyisztor János szívtak egy óránál tovább. A férfiaknál másfél óra múlva már csak négyen maradtak versenyben, közülük végül a budapesti Verhás Tamás lett az egyéni győztes, húsz másodperc hiányzott a két teljes órához. Csapatban szintén a pestiek nyertek, a hölgyeknél pedig a debreceniek vitték a prímet. A csapatversenynél egyébként a három legjobb időt adják össze a csapaton belül.

pipaverseny-07A többnyire tapasztalt versenyzőkből álló mezőny lassan, kimérten, nyugodtan pöfékelt, senki nem próbált sportszerűtlen lenni. Például sportszerűtlennek számít az, ha valaki felülről ráfúj a pipa parazsára.

Az eredményhirdetés után kulturális műsor, illetve vacsora volt, a résztvevők a verseny és az evés után is békésen pöfékelgettek.


Eredmények


Hölgyek:

Ilyés Istvánné (Csokonai PK Debrecen) 1:32:10
Eperjesiné Hevesi Anikó (Csokonai PK)
Pócsi Beáta (Csokonai PK)


Férfiak:

Verhás Tamás (Aranyfüst PK Budapest) 1:59:40
Nyisztor János (Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub) 1:43:35
Matáncsy János (Kisváros PK Szigetvár) 1:42:51


Csapat:

Aranyfüst PK Budapest 4:34:56
Csokonai PK Debrecen 4:28:41
Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub 3:37:08

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."