Itthon » Civilek

Finom falatok és hálaadás Keresztúron

Istentisztelettel és terménybemutatóval, kulturális műsorral mond hálát az idei termésért a székelykeresztúri unitárius közösség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

gyümölcs
Hálát adnak az idei termésért.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 27., 10:08
0 hozzászólás. 

Szeptember utolsó vasárnapja minden unitárius közösségben az Őszi hálaadás ünnepe, amikor az istentisztelet keretében úrvacsoraosztásra is sor kerül. Székelykeresztúron sem lesz ez másként: a szeptember 29-én,délelőtt 9 és 11 órától kezdődő ünnepi istentiszteletek után fél kettőtől, Ez termett Isten áldásával – tisztesség adassék a földműveseknek címmel negyedik alkalommal tartanak terménybemutatót.

A Barátság Gyülekezeti Ház udvarán a lelkészi köszöntő és áldás után a Székelykeresztúri Unitárius Ifjúsági Egylet mutatja be műsorát, majd bográcsozás, kötetlen beszélgetés, ünneplés következik, melyet élő zene kísér – tájékoztatott Mikó Ferenc segédlelkész.

Tíz csapat várja az érdeklődőket hagyományos főztjével és süteményekkel. Lehet kóstolni krumpli és babgulyást, túrós puliszkát, kolozsvári káposztát, almás süteményt és csörögét is.

A terménybemutatón helyi és környékbeli őstermelők, valamint közvetlen feldolgozók hozzák el az idei termésük legjavát: a kisebb standokon savanyúságokat, lekvárokat, gyógynövénykészítményeket, teákat, bort, pálinkát és dísznövényeket állítanak ki.

„Az ünnepség elsőrendű célja, hogy Istennek köszönetet mondjunk az idei termésért, gyümölcsökért, elért eredményekért, és áldást kérjünk az elkövetkezendő tevékenységekre. Ugyanakkor ezen a kiállításon keresztül szeretnénk felhívni a figyelmet a még hagyományos földművesek, zöldségtermesztők munkájára, akiket a mai kereskedelem mind jobban kiszorít, és akiket sokszor elfelejtünk, de akik nélkül egészséges, ízletes falatokhoz nem juthatunk" – fogalmaztak a szervezők.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."